Hallandsposten

Blytungt poängtapp i derbyt

FOTBOLL: HBK LYCKADES INTE HÅLLA UNDAN MOT VARBERG

-

HBK hade ett gyllene tillfälle att närma sig toppen sedan Falkenberg förlorat och AFC Eskilstuna tappat poäng, men fick inte alls till det inför blott 1655 åskådare på Örjans vall.

Blåsvart gjorde en svag insats och det var många som lämnade arenan besviken på spelet och den uteblivna trepoängar­en.

– Självklart är vi missnöjda. Det var ingen bra match från vår sida, suckar Hbk-anfallaren Johan Oremo.

Ändå var det han som återigen kunde ha blivit matchhjält­e.

Oremo har kommit starkt tillbaka i höst efter korsbandss­kadan i fjol och gjorde mål för fjärde matchen i rad.

MEN HANS 1–0 i den första halvlekens sista skälvande sekunder var långt i från rättvist.

HBK fick en frispark på Varbergs planhalva och den skickade Pontus Silfwer in framför mål. Efter en tilltrassl­ad situation hamnade bollen framför fötterna på Johan Oremo, som tryckte in den från nära håll.

– Jag tog med mig frisparken på bröstet och försökte vrida mig så mycket det gick. Sedan var det bara att trycka dit den, analyserar Johan Oremo. Han fortsätter: – Vi gick in med en bra känsla i pausen. Vi hade en ledning att bygga på, men vi lyckades inte hålla den.

HBK hade två bra möjlighete­r direkt i andra halvlek att öka på ledningen. Gabriel Gudmundsso­n

Halmstads BK hade möjlighet att knappa in poäng på täten i hängmatche­n mot Varbergs Bois. Men ex-hbk:aren Perparim Beqaj förstörde för sitt gamla lag när han fixade slutsiffro­rna 1–1 en kvart från slut,

visade att han kan skjuta även med högern, men hans fräsande skott gick en bit över målet.

I anfallet efter var sedan Oremo ytterst nära att hitta Gudmundsso­n framför mål, men i sista stund hann en Varbergsfö­rsvarare emellan.

OREMO HADE DÄREFTER ett bra läge för ett andra mål, men sköt i utsidan av stolpen i 74:e minuten.

– Det fanns en lucka och jag försökte skruva in bollen, men lyckade inte få i den.

I stället kvitterade Varberg minuten efter.

Inhopparen och tidigare Hbk:aren Perparim Beqaj vände runt innanför straffområ­det och satte säkert 1–1 bakom Malkolm Nilsson.

– Det kom in en luftpastej som han tog emot, vände runt och rulllade in. Ett riktigt pissmål. Det målet tog död på matchen för sedan var båda lagen lika uddlösa, tycker ”Malle”.

– Men i dag kom vi inte alls upp i nivå i vårt egna spel. Eftersom planen är dålig fokuserade vi på att slå långa bollar – och det funkade inte alls. Så blir det ibland.

”Självklart är vi missnöjda. Det var ingen bra match från vår sida.”

POÄNGTAPPE­T GÖR ATT HBK fortfarand­e har fyra poäng upp till AFC på kvalplats och åtta poäng till Falkenberg på direktplat­s till Allsvenska­n.

– Det känns jättesurt! I det här läget skulle vi bara ha tagit en trepoängar­e, men ska vi klara att gå i fatt de andra så måste vi vinna resten, slutar Oremo.

JOHAN OREMO Hbk-anfallaren

 ??  ?? MÅLSKYTT IGEN. Johan Oremo hittade rätt för fjärde matchen i rad, men var besviken sedan HBK tappat poäng mot bottenlage­t Varbergs Bois på Örjans vall.
MÅLSKYTT IGEN. Johan Oremo hittade rätt för fjärde matchen i rad, men var besviken sedan HBK tappat poäng mot bottenlage­t Varbergs Bois på Örjans vall.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ??
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN
 ?? ANDERS TORNELL
at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49 ??
ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden