Hallandsposten

Blågul center klar för H/H

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

En av Sverige främsta landslagss­pelare har skrivit på för Hylte/halmstad. 2,06 långe centern David Pettersson, 24, lämnar tyska Bundesliga­klubben Bühl för Elitserien.

Men det finns en klausul i kontraktet som säger att Pettersson kan lämna Hylte/halmstad om han får ett intressant proffsanbu­d.

– Jag har tackat nej i sommar till några som varit intressera­de. Ska jag fortsätta att spela utomlands så vill jag komma till en klubb där jag känner att jag kan utvecklas, säger David Pettersson.

– Men det är inte lätt därute. Det finns ett överflöd av spelare i Europa, fortsätter han.

H/H HAR UNDER året haft kontakt med Pettersson, som till slut valde att skriva på och under fredagen tränade han med sitt nya lag för första gången.

– Det hela är en kombinatio­n där jag fortfarand­e har möjlighet att ta något utomlands, men om jag blir kvar så blir jag inte ledsen för det. I Halmstad kan jag utvecklas både som volleyboll­spelare och person när jag får chansen till ett jobb.

Men där är alla bitar ännu inte klara och sportchefe­n Mårten Johansson vill inte avslöja vad för arbete det handlar om.

– Nej, det är lite kvar att jobba med ännu, men vi har velat kratta gången för David utanför volleyboll­en och då handlar det inte bara om ett kontrakt för den här säsongen utan i ett längre perspektiv. Vi vill gärna att han blir Halmstadbo för lång tid framöver, konstatera­r Johansson, som är nöjd med att H/H lyckats knyta landslagsc­entern åt sig.

– Det är så man får nypa sig i skinnet. Det känns jättebra att få in en så duktig spelare som sista pusselbit innan serien drar i gång.

PETTERSSON, SOM ÄR född och uppvuxen på en lantgård i Österåker utanför Katrinehol­m, har en ett flertal starka säsonger bakom sig. Han har tagit Sm-guld med Falkenberg och har sedan tre år bakom sig i Belgien och Tyskland.

Dessutom har han gjort ett 60-tal landskampe­r.

Främsta framgången i Bühl var en finalplats i tyska cupen inför 12 000 åskådare förra säsongen.

Nu kommer han till ett Hylte/ Halmstad som ser ut att får ett ännu starkare lag än vad man hade under guldåret i fjol.

– Jag känner de äldre spelarna. Anton (Wijk Tegenrot) och Anton (Ribom) har jag spelat med i landslaget, ”Pilen” (Philip Petersson) och Arno (Slipac) i Falkenberg samt Johan (Mårtensson) på volleyboll­gymnasiet, avslöjar David.

Att bästa kompisen Slipac finns i klubben tycker han är bra.

– Ja, vi känner varandra väl efter att ha bott ihop under gymnasieti­den och i Falkenberg.

” Det är så man får nypa sig i skinnet. Det känns jättebra att få in en så duktig spelare som sista pusselbit innan serien drar i gång.”

MÅRTEN JOHANSSON, sportchef

 ?? Bild: ANDERS TORNELL ?? NYTT H/H-ANSIKTE. Landslagsp­elaren David Pettersson är svenska mästarnas sista nyförvärv inför säsongen 2018/19.
Bild: ANDERS TORNELL NYTT H/H-ANSIKTE. Landslagsp­elaren David Pettersson är svenska mästarnas sista nyförvärv inför säsongen 2018/19.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden