En tung smäll i första matchen

- POVEL ARWIDSON pa@hallandspo­sten.se 010-471 51 28

Halmstad Hammers premiär i Hockeyetta­n blev ingen rolig historia, när man släppte fem puckar bakåt mot Troja Ljungby. – Vi blev för naiva, säger tränare Fredrik Johansson.

TROJA LJUNGBY 5 HAMMERS 1

Men även om 1–0-målet kom redan efter dryga sex minuter, när Hampus Olsson styr in Anton Johanssons skott i power play – hängde bortalaget med bra i början av matchen.

Trots att Troja hade mycket puck hittade Hammers flera fina kontringsl­ägen. Bästa läget fick Hugo Klippfors efter dryga tolv minuter, när han blir framspelad till öppet mål, men Anton Svensson i målet hinner dit och gör en makalös räddning.

– Vi skulle ha fått mer betalt för första perioden, för där var vi bättre än dem. Sätter vi våra lägen där hade det kunnat bli en annan match, säger Johansson.

ÄVEN I BÖRJAN av andra kunde man ha hittat en väg in i matchen, när backen Sakarias Andersson prickade stolpens insida och domarna först underkände mål efter en minikonfer­ens ute på isen.

– Det är mål. Jag är helt säker. Jag står så bra att jag ser det perfekt när den studsar in i mål. Där skulle vi haft 1–1 och ett annat matchläge, menar Johansson.

Men i stället kunde Troja döda matchen i mitten av andra, när man hängde två kassar inom loppet av några minuter. Vid 12:08 gjorde Troja-backen Daniel Karlsson 2–0 när han stänkte upp den i taket från blålinjen, och vid 15:38 gjorde sedan Oscar Öhman trean.

– VI FÅR inte riktigt ut puckarna, och vi är för naiva stundtals i vårt spel. Vi måste se till vilket motstånd vi möter i dag och spela enklare.

Inte heller i tredje lyckades Hammers skapa något vidare tryck mot Trojas mål i jakt på en reducering. Spikarna i kistan kommer i stället från Troja genom Hampus Olsson och från Johan Lindholm, innan Marcus Nygren kunde göra Hammers enda mål i matchen med tio sekunder kvar.

– Jag tycker inte riktigt att siffrorna speglar matchbilde­n, och det är inte en förlust som gör mig särskilt orolig för vårt spel.

YTTERLIGAR­E EN TUNG smäll drabbade Hammers när backen Tim Bothén fick bäras ut på bår efter en kollision bakom eget mål.

– Han har fått åka till sjukhuset med en hjärnskakn­ing. Så mycket mer vet vi inte just nu, säger Hammersträ­naren.

”Vi skulle ha fått mer betalt för den första perioden. För där är vi bättre än dem” FREDRIK JOHANSSON

Hammersträ­nare

?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ?? MISSNÖJD. Fredrik Johansson var inte helt nöjd med domaren efter att Hammers fått ett mål enligt honom felaktigt bortdömt.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN MISSNÖJD. Fredrik Johansson var inte helt nöjd med domaren efter att Hammers fått ett mål enligt honom felaktigt bortdömt.