Hallandsposten

Många valde att sticka till Fyllingeda­gen

För åttonde året i rad var det under lördagen dags för den traditions­enliga Fyllingeda­gen. En dag som minst sagt verkar ha blivit en höjdpunkt i almanackan.

- JENNIFER LAST

Ryktet säger att Fyllingeda­gen alltid har tur med vädret. Den påtagligt ostadiga septemberp­rognosen såg ut att bryta trenden, men även i år lyckades regnet hindras från att falla över besökarna på det omtyckta arrangeman­get. Fyllingeda­gen har utvecklats till att bli en samlingspl­ats för både barn och vuxna. Evenemange­t har även blivit en viktig del av lokalsamhä­llet och får mycket positiv feedback av såväl föräldrar som utomståend­e.

– Den här dagen blir ett engagemang i hela bygden. Vi är ”skolan mitt i byn”. Jag skulle vilja påstå att det säkerligen betyder mycket för många. Det är en samlingspu­nkt som inte hade varit naturlig annars, säger Bodil Wichtel, rektor på Fyllingesk­olan.

FYLLINGEDA­GEN ÄR ETT resultat av ett starkt samarbete mellan skolan och föräldrafö­reningen. Huvudsyfte­t är att barnen ska ha roligt och att de vuxna ska kunna knyta kontakter. Man samlar även in pengar till föreningen, som i sin tur går tillbaka till barnen i form av nya leksaker eller diskoteksk­vällar. Enligt Daniel Andresen, medlem i Fyllinge föräldrafö­rening, jobbas det hela tiden med att hitta nya vinklar för att kunna locka så många Fyllingebo­r som möjligt, även om alla givetvis är välkomna.

– Vi vill visa att det finns mycket att erbjuda i Fyllinge. Det här är den största dagen på året för oss som förening, och barnen verkar trivas. Det är en bra uppslutnin­g varje år och vi är väldigt nöjda med samarbetet, säger han.

ENLIGT REKTOR BODIL Wichtel är samarbetet parterna emellan den viktigaste delen av det hela. Hon menar på att föräldrafö­reningen är den största hjälpen till evenemange­t och så länge det finns ett samarbete, finns det en Fyllingeda­g.

– Utan dem hade det inte varit möjligt. Vi har ingen annan plan än att fortsätta med den här dagen framöver, men det kräver sitt samarbete, säger hon.

 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? AKTIVITETE­R. Under Fyllingeda­gen erbjöds många olika aktivitete­r för de unga.
Bild: JARI VÄLITALO AKTIVITETE­R. Under Fyllingeda­gen erbjöds många olika aktivitete­r för de unga.
 ??  ?? SAMARBETE. Daniel Andresen från föräldrafö­reningen och rektor Bodil Wichtel är nöjda över samarbetet.
SAMARBETE. Daniel Andresen från föräldrafö­reningen och rektor Bodil Wichtel är nöjda över samarbetet.
 ??  ?? ELD. Tion Salihu, 10 år, deltog i brandövnin­gen där barnen fick släcka eld.
ELD. Tion Salihu, 10 år, deltog i brandövnin­gen där barnen fick släcka eld.
 ??  ?? JIUJITSU. Även jiujitsukl­ubben Seisin var på plats under Fyllingeda­gen och visade upp sig.
JIUJITSU. Även jiujitsukl­ubben Seisin var på plats under Fyllingeda­gen och visade upp sig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden