Hallandsposten

Höstmarkna­d i bygdens anda

- JENNIFER LAST

Under lördagen anordnade Destinatio­n Simlångsda­len en höstmarkna­d för fjärde året i rad.

Med hösten kommer marknadern­a och mysfaktorn kan höjas några snäpp. Korv och våfflor för de hungriga magarna, ölprovning och läsk för de törstiga själarna, ansiktsmål­ning och hoppborg för de spralliga barnen. Och såklart mängder med knallar som säljer hantverk i alla dess former.

– Jag tycker att det känns som att vi växer och det är jätterolig­t. Det är viktigt för bygden att det händer någonting och att vi får visa upp oss, säger Birgitta Bernström från Destinatio­n Simlångsda­len.

EN AV KNALLARNA är Ulla Karlsson Andersson från Dammshult. Hon säljer egengjorda tvålar och även honung som hon tillverkar hemma på gården.

– Jag står bara på marknader ett par gånger per år och då prioritera­r jag marknader i närheten och gärna av den mindre storleken, säger hon.

Det är mestadels lokala knallar som står på Simlångsda­lens höstmarkna­d, men några få har tagit sig långväga. Helena Wallenius och Nisse Simonsson från Mollösunds­ljus har rest från Orust för att delta på höstmarkna­den i bygdens anda.

– VI ÄR MYCKET ute på vägarna, men föredrar marknader som den här. Där det är fokus på hantverk och det egengjorda, säger Helena Wallenius.

 ?? Bild: JENNIFER LAST ?? HÖSTMARKNA­D. Många besökare var på plats på Simlångdal­ens årliga höstmarkna­d.
Bild: JENNIFER LAST HÖSTMARKNA­D. Många besökare var på plats på Simlångdal­ens årliga höstmarkna­d.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden