Hallandsposten

Säkert sex” blev deras affärsidé

- ISABEL BARK ib@hallandspo­sten.se 010-471 51 20

för ökad njutning och glidmedel. Företaget ska också ha i uppdrag att informera och dela ut kondomer.

– Än så länge har vi fått mycket positiv respons. Vi kommer att göra undersökni­ngar om hur kvinnor får den bästa orgasmen, hur killar kan bete sig i sängen och hur man kan ha sex med sig själv. Vi måste vara pålästa när folk kommer fram till vår monter på Uf-mässan i vår, säger Annie.

– Tanken är att vi ska kunna driva vidare företaget efter studenten och kanske hålla i homepartys, säger Viktoria.

NÄSTA STEG BLIR att få tag i sponsorer som kan bidra med produkter och startkapit­al. Förhoppnin­gen * Uf-företaget WV består av Wilma Leon, Viktoria Åkerlund, Annie Gervén Dahlström och Frida Alfredsson. * Ålder: Wilma är 19 år, Viktoria och Frida 18 år och Annie fyller 18 senare * Bor: Wilma och Viktoria bor i Halmstad. Annie och Frida bor i Hyltebruk. * Gör: Alla fyra läser årskurs 3 på lärlingsut­bildningen på Sturegymna­siet och gör även praktik. Wilma och Viktoria gör praktik på salongen Halmstad Beauty. Annie är på Åhléns i Halmstad. Frida gör praktik på en förskola i Hylte.

*

Viktoria och Wilma delar på vdposten. Wilma är även sociala medier-ansvarig. Annie är kommunikat­ör och ekonomians­varig. Frida är marknadsfö­rare. ”Vi hjälps åt mycket med det mesta dock.” * är att nå ut till kvinnor i alla åldrar.

– Det ska inte vara en skam för kvinnor att prata om sex och njutning, menar Wilma Leon.

– Det är fortfarand­e okej för killar att ligga runt hur mycket som helst. Men om en tjej pratar om sex och utforskar sitt sexliv så betraktas hon som en slampa. Så ska det inte behöva vara, menar Viktoria.

En viktig del är att informera om säkert sex för att motverka könssjukdo­mar. Tjejerna tänker använda sig av pålitliga källor som ungdomsmot­tagningen och RFSU.

– Det pratas mycket om klamydia, men vi vill gärna lägga fokus på kroniska sjukdomar som herpes, säger Viktoria.

ingår i gymnasieku­rsen Entreprenö­rskap där eleverna även får lära sig att arbeta mot olika målgrupper och hur man vidareutve­cklar en idé.

– Jag tror det roligaste kommer att vara att få se vår idé bli verklighet och sedan kunna sälja det till kunder och möjligtvis hjälpa dem på något sätt. Det ska också bli kul att vara med på mässor och träffa människor och få berätta om vår tanke bakom kitet, säger Annie.

Följ tjejernas entreprenö­riella resa på Uf-företagets Facebooksi­da WV-UF.

i höst.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? lund och Wilma Leon befinner sig i startgropa­rna med sitt Uf-företag WV. I teamet ingår även Frida Alfredsson, som befann sig på praktik när Hp-intervjun gjordes.
Bild: JARI VÄLITALO lund och Wilma Leon befinner sig i startgropa­rna med sitt Uf-företag WV. I teamet ingår även Frida Alfredsson, som befann sig på praktik när Hp-intervjun gjordes.
 ??  ?? Om företagsna­mnet WV: Det är kort och gott Wilmas och Viktorias initialer. ”Det är bra att ha ett neutralt namn när våra kunder får hem boxen med posten”, menar Annie.Roller i företaget:
Om företagsna­mnet WV: Det är kort och gott Wilmas och Viktorias initialer. ”Det är bra att ha ett neutralt namn när våra kunder får hem boxen med posten”, menar Annie.Roller i företaget:
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden