Hallandsposten

Jämnt mellan Laxakung och drottning

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

Årets Laxakung i Laholm blev Rofoldo Rodde som drog upp en lax på över åtta kilo. Tvåa blev en ung danska med en nästan lika stor fisk.

Årets laxadag i söndags blev en av de bättre, och förmodlige­n årets bästa enligt Roland Gottfridss­on som är ordförande i Laholms laxfiske.

– Vi fick ett ganska bra väder med mycket vatten och mycket fisk. Under sommaren har det varit extremt lite vatten i Lagan, cirka 3,5 kubikmeter per sekund mot normala 70, vilket förstås har påverkat fisket, säger han.

DENNY BENGTSSON FRÅN SFK Abborren, som arrangerad­e dagen tillsamman­s med Laholms laxfiske, var nöjd med uppslutnin­gen under söndagen.

– Vi har delat ut 336 frikort under dagen, och det är en bra siffra. Det är bara de som har frikort som kan tävla om titeln årets Laxakung eller Laxadrottn­ing, säger han.

Laxadagen brukar ha en trogen publik och Denny Bengtsson ser flera anledninga­r till det.

– Att det är gratis att fiska är förstås en anledning, men det är också en trevlig tradition för många. Det är också ett sätt för oss att göra reklam för laxfisket i Lagan, säger han.

Vann gjorde alltså Rofoldo Rodde med en lax på 8 764 gram. Tvåa blev Anne Katrine Corfitz med en lax på 8 505 gram, och trea var Matti Andersson som vägde in en lax på 7 517 gram.

ROGER HALLBERG FRÅN Halmstad hade däremot ingen vidare fiskelycka.

– Min kompis tog två och tappade två. Jag fick ingenting, men det var trevligt ändå, säger han.

 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? VINNANDE TRIO. Rofoldo Rodde, längst till höger, Anne Katrine Corfitz och Matti Andersson fångade Lagans största laxar.
Bild: CARINA NILSSON VINNANDE TRIO. Rofoldo Rodde, längst till höger, Anne Katrine Corfitz och Matti Andersson fångade Lagans största laxar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden