Hallandsposten

”Jag hade väl en sådan dag bara”

- SIMON CARLSSON

I en haltande Superettan­tabell är nu Falkenberg­s FF tillbaka högst upp. Tacka en riktigt vass målvakt för det. – Vi har ju ”Mister Nilsson” i målet som gör flera idioträddn­ingar, sade 3–0-skytten Erik Pärsson.

GEFLE FALKENBERG 0 3

Fff-spelarna höll på att riva in väggen till Gavlevalle­ns pressrum efter matchen. Det är lätt att förstå glädjen och lättnaden, trots en ganska svag insats kunde man studsa tillbaka efter veckans förlust mot Landskrona.

–Första halvlek är inte bra och jag tror att det var lite baksmälla från Landskrona, det var ängsligt och mycket funderinga­r, sade tränare Hasse Eklund.

Redan efter bara en minut hade Gefle en dubbelchan­s, men Hampus Nilsson parerade strålande på både Adam Bergmark-wibergs och Admir Bajrovics avslut.

– Vi var inte riktigt vakna, vi har det problemet ibland. När vi vet om att vi ska vara spelförand­e så tappar vi boll och får omställnin­gar emot oss, sade Hampus Nilsson.

Han skulle få mer att göra. Men då hade Falkenberg­s FF lyckats avgöra matchen efter en tiominuter­speriod i början av andra halvlek som innebar tre mål.

– Jag fick höja rösten i paus och få dem att steppa upp lite. Det blev skillnad och spelarna visade upp det Falkenberg som man vill se, sade Hasse Eklund.

1–0 satte Christoffe­r Carlsson behärskat efter samspel med John Björkengre­n. Vid 2–0 var det samma duo men den här gången Björkengre­n som målskytt efter att han nickat in Carlssons hörna.

När Erik Pärsson dessutom satte 3–0 var det tack och godnatt för tabelljumb­on.

–Alltid skönt att göra mål, en fantastisk känsla. Speciellt efter att jag har varit avstängd och fått sitta lite bänk, sa Pärsson som under söndagen förpassade Chisom Egbuchulam till just bänken.

Sista halvtimmen försökte Falkenberg spela av, men det gick inte särskilt bra. Men längst bak fanns en målvakt som hade bestämt sig för att hålla nollan.

– Jag hade väl en sådan dag bara att det kvittade var bollen kom, jag var där i vilket fall, sade Hampus Nilsson.