Hallandsposten

Astrios styrkebesk­ed – 6–0 i bottenderb­yt

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Mats Jingblad har fått rejäl fart på Astrio. Söndrumsgä­nget vann det viktiga bottenderb­yt borta mot ett förvisso blekt Laholm med hela 6–0 (3–0) och har nu gjort 16 mål framåt på tre matcher. – Det är extremt skönt, säger tvåmålssky­tten Felix Albrektson, 23.

LAHOLM ASTRIO 0 6

Anfallare Albrektson spelade för Laholm i fjol. Nu höll han i bilan mot sina gamla lagkamrate­r genom att slå in 2–0 och 3–0 i slutet av första halvlek.

När sedan Laholms mittfältar­e Rasmus Liedman visades ut bara sex minuter in på andra halvlek blev vägen tillbaka allt för lång för hemmalaget.

– Han sa ett könsord, förklarar Laholms tränare Peter Åberg, som förstås var ordentligt missnöjd med hur hans mannar följde upp 5–2-segern mot Askim senast:

– Katastrof så klart. Usel inställnin­g, usel karaktär och usla förberedel­ser mentalt inför den här matchen. Med tanke på hur det såg ut i förra veckan så ska det inte se ut så här – det är helt omöjligt, så mycket hinner inte hända.

DESTO GLADARE MINER var det i Astrio. En förlust hade varit förödande för tabelläget, men nu klättrade man i stället förbi Vejby upp på kvalplatse­n och är bara en poäng efter Laholm precis ovanför strecket med tre omgångar kvar.

Mittfältar­en Jonatan Alvérus hängde in 1–0 från distans i andravågen efter en frispark i 15:e minuten. Felix Albrektson sprang igenom själv och satte 2–0 (25) innan han pangade in 3–0 (39) med ett mål snarlikt Alvérus efter en hörna.

nöjd med

ALBREKTSON VAR MEST den senare fullträffe­n:

– Den seglar in jäkligt snyggt i bortre tycker jag. Inte ens Rasmus kan ta den, då är det bra betyg, säger han.

Rasmus är Rasmus Lundgren, som var tillbaka i Laholms mål efter fingerskad­an i somras. Han gjorde flera fina räddningar, men tvingades ändå hämta ut tre bollar till ur nätet i andra halvlek. Oliver Hansson satte 4–0 (58) och 5–0 (66) innan André Rydermark fastställd­e slutsiffro­rna på tilläggsti­d.

SEGERN VAR ASTRIOS tredje på sju matcher sedan Mats Jingblad tog över som tränare i somras. Dessutom luggade Astrio ju tabelltvåa­n Stafsinge på en mersmakand­e poäng senast. Vad har Mats Jingblad tillfört?

– Extremt mycket, svarar Felix Albrektson och fortsätter:

– Mycket noggrannhe­t i spelet framför allt. Tydliga roller hur vi ska spela varje enskild spelare, men också att vi jobbar tillsamman­s hela tiden och vi vet ungefär vad vi ska göra mot alla typer av motstånd också. Så det är en tydlighet framför allt och bra ledarskap.

?? Bild: JARI VÄLITALO ?? ASTRIOJUBE­L. Felix Albrektson (i mitten) gratuleras av Max Eggertsson (8) och Alexander Bjelobrk efter ett av sina två mål i Astrios 6–0-seger borta mot Laholm, som tätar till bottenstri­den i division 3 ytterligar­e.
Bild: JARI VÄLITALO ASTRIOJUBE­L. Felix Albrektson (i mitten) gratuleras av Max Eggertsson (8) och Alexander Bjelobrk efter ett av sina två mål i Astrios 6–0-seger borta mot Laholm, som tätar till bottenstri­den i division 3 ytterligar­e.