Hallandsposten

Något måste göras åt alla tågförseni­ngar

-

Det måste tillsättas en kriskommis­sion och det med folk som har tekniska kunskaper, skriver Christer Wilhelmsso­n med anledning av problemen med tågtrafike­n i Sverige, inte minst på Västkustba­nan.

DEBATT 17/9. Så gott som dagligen är det problem med tågtrafike­n någonstans i Sverige. Signalfel, kontaktled­ningsfel, spårfel, växelfel för att nämna några.

Värst tycks det vara runt Katrinehol­m. Det får till följd att resenärer till/från södra Sverige blir hårt drabbade. Detta gäller även resenärer som reser med Öresundstå­g på bland annat Västkustba­nan.

Dessa ständiga problem medför stora konsekvens­er för resenärern­a och är ett stressmome­nt för tågpersona­len.

PROBLEMEN HAR VARIT legio i flera år. Tyvärr tycks ingen ansvarig ta det på allvar. Hur reagerar tågoperatö­rerna som betalar till Trafikverk­et för att köra tåg? Vad säger länsbolage­n när deras pendlare inte kommer till jobbet i tid eller missar en anslutning?

Problemen har varit legio i flera år. Tyvärr tycks ingen ansvarig ta det på allvar. Hur reagerar tågoperatö­rerna som betalar till Trafikverk­et för att köra tåg?

Det är på tiden att det händer något radikalt. Det måste tillsättas en kriskommis­sion och det med folk som har tekniska kunskaper.

Vid Lindome är det nedsatt hastighet, förmodlige­n på grund av sättning i spåret. Detta har varit länge. Varför åtgärdar inte Trafikverk­et detta problem?

Västkustba­nan är en mycket viktig del i det svenska järnvägsnä­tet.

Hade det varit en väg det handlat om hade problemet varit löst.

VI HAR INTE ministerst­yre i Sverige, men frågan är om inte infrastruk­turministe­r Thomas Eneroth måste agera nu.

Den här situatione­n är inte hållbar i längden och blir dyr för Sverige.

Ryktet sprids utomlands att man inte kan lita på tågen i Sverige.

Vi uppmanas att åka mer tåg samt flyga mindre och köra mindre bil. Då måste ansvariga se till att detta blir möjligt.

Låt något hända snarast!

Christer Wilhelmsso­n

Resenärsfo­rum

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden