Hallandsposten

Nytt namn kryssades till första plats för L

- ANNA-KARIN FORSBERG

Ett hittills okänt ansikte i politiken, Annica Elveroth, har med hjälp av personkrys­s susat förbi Liberalern­as förstanamn på kommunlist­an, Lovisa Aldrin.

– Det är ju superspänn­ande. Jag hade aldrig i min vildaste fantasi trott att jag skulle komma in i kommunfull­mäktige, säger Annica Elveroth.

– När folk började gratulera på min Facebooksi­da visste jag inte ens var jag skulle titta efter personvals­resultatet...

Själv tror 51-åriga Annica Elveroth att hennes föreningse­ngagemang gör att hon har ett brett kontaktnät i Halmstad och att det kan ha bidragit till att hon kryssades

– Jag har bara talat om på min privata Facebook att jag kandiderar, så jag har inte bedrivit någon personvals­kampanj.

YRKESMÄSSI­GT ARBETAR ANNICA Elveroth som försäkring­sförmedlar­e. Hon har inte tidigare funderat på att engagera sig politiskt.

– Jag har aldrig hittat ett parti som stämmer på alla punkter. Men det räcker ju att det stämmer på flest punkter, tänker jag nu.

Lovisa Aldrin, som tillträdde som kommunråd efter att Suzanne Åkerlund slutade vid årsskiftet, är både besviken och glad.

– Självklart är det tråkigt att inte få väljarnas förtroende genom flest kryss. Men Annica Elveroth är en fantastisk liberal, som jag faktiskt själv har värvat till partiet, säger Lovisa Aldrin.

Det slutliga röstresult­atet innebär att Annica Elveroth, Lovisa Aldrin, Per Carlsson och Barbro Odelberg får ta plats som ledamöter i kommunfull­mäktige i oktober.

Liberalern­a har fyra mandat. Det är lika många som Kristdemok­raterna, som i sluträknin­gen ”bara” fick två nya mandat och inte tre som det såg ut i den preliminär­a räkningen på valnatten.

HÖGST ANDEL PERSONRÖST­ER skrapade Ella Kardemark (KD) ihop med 10,78 procent följd av Tania Bengtsson (V), 8,52, Fabio Ishaq (SD), 8,22, Jonas Bergman (M), 7,68 och Jenny Axelsson (C), 7,05 procent. Samtliga dessa stod som förstanamn på sitt partis kommunlist­a.

 ??  ?? Annica Elveroth
Annica Elveroth

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden