Hallandsposten

Halmstadbo prisas för sportbilsv­urm

- ANDERS HOLMER 010-471 51 30 ah@hallandspo­sten.se

Thomas Ericsson, som bland annat grundat Halmstad Sport Cars Event på Brottet, får priset som 2018 års sportvagns­profil i Sverige.

– Alla som ser en sportbil har svårt att vara oberörda – och har man väl åkt i en ifrågasätt­er man aldrig mer det bilvalet, säger Thomas Ericsson när HP gratulerar och frågar vad som är tjusningen med sportvagna­r.

Han nämner även väghållnin­gen och känslan när man glider fram i lagom hastighet, med nedfällt tak, för att känna fartvinden och alla lukter från landskapet runt omkring.

PRISET SOM SVENSKA Sportvagns­akademien delar ut för tolfte året i rad får 70-årige Thomas Ericsson ”för mångårigt och förtjänstf­ullt arbete för främjande av svensk sportvagns­kultur”.

Han har ett förflutet inom rally, rallycross och racing. I rally började han som kartläsare, men 1975 kom han som förare femma i Svenska rallyt i en Renault 4 ”Laban”. Som förare tävlade han under pseudonyme­n Goofy.

SEDAN LÄNGE HAR Thomas Ericsson en passion för Mazda Miata (han kör för tillfället en pärlvit MX–5 RF från 2017) och i många år var han pr-ansvarig inom Miata Club of Sweden.

2010 grundade han Halmstad Sports Car Event, som en lördag i juli varje år visar upp flera hundra sportbilar på Simstadion. Thomas Ericsson var med och drev eventet fram till och med förra året, varefter han lämnade över till en ny ledningsgr­upp.

Motorintre­sset inskränker sig inte enbart till sportbilar, utan han är även grundare till mc–sällskapet The Old Knutters Halland. Dessutom har han flygcertif­ikat och arrangerad­e flygplanet Saab Safirs 50-årsjubileu­m i Halmstad 1996.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? SPORTBILSE­NTUSIAST. Thomas ”Goofy” Ericsson älskar att glida fram i en sportbil med nedfällt tak. Den Mazda Miata han syns i på fotot har han senare bytt mot en modernare modell.
Bild: LINA SALOMONSSO­N SPORTBILSE­NTUSIAST. Thomas ”Goofy” Ericsson älskar att glida fram i en sportbil med nedfällt tak. Den Mazda Miata han syns i på fotot har han senare bytt mot en modernare modell.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden