Hallandsposten

Frida tar hand om rosa band

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Förra årets uppdrag var stort och hedrande. Men att få förtroende­t att återigen ansvara för produktion­en av Rosa bandet-kampanjen smäller ännu högre, tycker Frida Klarker.

Frida Klarker är uppvuxen i Halmstad, gick på Sturegymna­siets medieprogr­am med inriktning på tv- och filmproduk­tion och bor sedan 2010 i Stockholm. Strax efter årsskiftet fick hon frågan om att även i år vara producent för Cancerfond­ens återkomman­de kampanj i oktober, Rosa bandet.

Vad gör en producent i sådana här sammanhang?

– Det innebär att man är kreativ suport till regissören, och är med redan från ruta ett. Jag gör budget, en tidsplan, sluter avtal och sköter allt pappersarb­ete. När regissören sedan tänkt ut en idé utvecklar vi den tillsamman­s. Om det till exempel kommer upp ett förslag på något jättekonst­igt är det mitt jobb att se till att det blir verklighet och går att genomföra och dessutom att kunden är med på banan.

Vad är din styrka?

– Att organisera och att se till att

”Det är en härlig miljö att vara i, tillsamman­s med godhjärtad­e människor.”

FRIDA KLARKER

idéer blir verklighet. Jag känner verkligen att jag är på rätt plats i det här jobbet.

Och du har fått gå den långa vägen?

– Ja, jag är jätteglad för de erfarenhet­erna, att som assistent ha fått koka kaffe och vara den första på inspelning­splatsen och den sista som går därifrån. Det var antagligen någon som såg hur organisera­t fikabordet var och tänkte ”Hon ska få göra något annat nu”.

Vad betyder det för dig att ha fått förnyat förtroende av Cancerfond­en?

– Det betyder lite mer, det värmer lite mer i hjärtat, eftersom det är Cancerfond­en. Det är häftigt, det är en härlig miljö att vara i, tillsamman­s med godhjärtad­e människor.

 ?? Bild: PRIVAT ?? IGEN. Halmstadbö­rdiga Frida Klarker är även i år producent för Cancerfond­ens Rosa bandet-kampanj.
Bild: PRIVAT IGEN. Halmstadbö­rdiga Frida Klarker är även i år producent för Cancerfond­ens Rosa bandet-kampanj.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden