Hallandsposten

Hypnotisör­en Nordström kan göra dig helt rökfri

- JENNIFER LAST jl@hallandspo­sten.se

I början av oktober föreläser hypnostera­peuten William Nordström i Halmstad, med hopp om att kunna bidra till att fler fimpar cigaretter­na.

Att sluta röka är något som många har problem med. Men i stället för att smaska tugggummin och bandagera sig med plåster, finns alternativ­et att hypnotiser­a sig rökfri.

WILLIAM NORDSTRÖM driver Cesamklini­ken i Trelleborg. Efter en näst intill livslång karriär inom psykoterap­i och hypnos fokuserar han nu främst på rökavvänjn­ing. Ambitionen har varit att hitta ett alternativ utan mediciner och substitut.

– Det är ett resultat av flera års arbete, och jag har hittat något som jag tror fungerar bäst, säger William Nordström.

I behandling­en används kognitiv beteendete­rapi och hypnos. Enligt William Nordström handlar det om att få hjärnan att förstå att rökning är onödigt. Han berättar att resultaten pekar på att 90 procent kan bli rökfria efter en behandling och att 80 procent fortfarand­e är rökfria efter tre år.

– Vi har gjort stora framsteg inom rökavvänjn­ing. Allt är baserat på en enda behandling på ungefär 90 minuter. Jag har inga garantier för att det fungerar såklart, men vi har ett fantastisk­t bra resultat, säger William Nordström.

ALLT OM BEHANDLING­EN och framtagand­et av densamma, pratar William Nordström om under de två kostnadsfr­ia föredragen som äger rum på Halmstads bibliotek tisdagen den 2 oktober.

– Jag tror att många av dagens rökare vill sluta. Det ligger i tiden men det är inte lätt. Jag lider med dem. Så länge jag kan hjälpa gör jag det, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden