Hallandsposten

Dagrehabil­iteringen i Knäred läggs ner

- JONATAN GERNES

Dagrehab på Smedjeback­en i Knäred stängs för gott. De sex personer som brukar delta hänvisas till kommunens träffpunkt­er och andra insatser.

Socialnämn­den har beslutat att avveckla verksamhet­en.

– Efter luskande och genomgång har vi kommit fram till att vi drivit en verksamhet som vi egentligen inte skulle ha gjort, säger Knut Slettengre­n (M), nämndens ordförande.

DAGVERKSAM­HETEN REHAB har funnits på Smedjeback­en sedan 2004. Från början deltog både sjukgymnas­t och arbetstera­peut i att anpassa träning och avlastning för deltagarna, som då var betydligt fler.

På senare år har fokus skiftat mer åt avlastning och social samvaro.

– I samband med hemrehab och andra insatser har behovet minskat. Det är inte så många som går där och de kan behandlas bättre inom andra verksamhet­er och på träffpunkt­erna som har byggts upp på de särskilda boendena, säger Majvor Persson (C), vice ordförande.

VERKSAMHET­EN ÄR INTE biståndsbe­dömd. Beslutet att lägga ned gäller från hösten 2018.

– Ingen blir lidande av att detta försvinner, tror och känner vi, säger Knut Slettengre­n.

Dagrehabil­iteringen på Smedjeback­en har haft öppet två dagar i veckan mellan klockan 9 och 15, med en personalbe­manning om 15 timmar i veckan.

Ekonomiskt innebär beslutet en besparing för socialnämn­den på 315 000 kronor. Beslutet togs enigt av politikern­a i nämnden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden