Hallandsposten

Falck vill lyfta – gå

BORDTENNIS: MEN DET BLIR EN EM-RESA UTAN ULF ”TICKAN” CARLSSON

-

Ulf ”Tickan” Carlsson har betytt mycket för Mattias Falcks och Kristian Karlssons utveckling från unga talanger till världsspel­are, men efter bronset i lag-vm i Halmstad i våras valde Carlsson att kliva av som förbundska­pten.

– Det kommer kännas annorlunda med ett mästerskap utan ”Tickan”. Han har lett gruppen på rätt väg och såklart varit jättevikti­g för mig eftersom han alltid varit min coach, säger Mattias Falck.

Han fortsätter:

– MEN NU är det nya tider och jag tycker att jag har hittat ett bra samarbete med ”Blomman” (Peter Blomquist) och Peter Andersson.

Hur långt det räcker återstår att se, men det är ingen hemlighet att Falck (tidigare Karlsson) jagar nya medaljer på den spanska östkusten.

Han har på kort tid klättrat upp till en plats bland de 20 bästa i världen och har bra chans i såväl singel som i dubbel tillsamman­s med Kristian Karlsson samt i nya Os-grenen mixed med Matilda Ekholm.

– Alla klasserna ska avverkas på några få dagar så det blir ett tufft mästerskap för mig. Därför har det varit viktigt att komma upp i fysisk form så att jag orkar.

Mattias tog ett längre uppehåll i somras då han gifte sig med Julia och sedan var på smekmånad på Maldiverna.

De har följts åt genom åren. Men när EM avgörs i Alicante i veckan har Mattias Falck inte längre succéträna­ren Ulf ”Tickan” Carlsson vid sin sida. – Det känns tråkigt, tycker Falck.

EN SÅ LÅNG semester har han aldrig haft och därför kände han sig ringrostig i turneringa­rna på världstour­en i Bulgarien och Tjeckien i augusti, men två veckors hårdkörnin­g på hemmaplan och sedan VMläger i Danmark ska ha gjort den långe pingisstjä­rnan gott.

Nu hoppas han på en fullträff i Alicante.

Falck ser ut att bli kvartsfina­lseedad i singel, men det är framförall­t i dubbel och mixed som de stora medaljchan­serna finns.

– Kristian och jag går för guld. Vi

 ??  ?? POPULÄR SPELARE. Mattias Falck har tagit både Em-silver och Em-brons och är på jakt efter den ädlaste valören i EM i Alicante den här veckan.
POPULÄR SPELARE. Mattias Falck har tagit både Em-silver och Em-brons och är på jakt efter den ädlaste valören i EM i Alicante den här veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden