Hallandsposten

Karlsson knep ännu ett Sm-silver

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

I helgen inkasserad­e Laholmsklu­bben Hawkhills TK:S Alexander Karlsson ytterligar­e en Sm-medalj till sin samling. Balansmäst­aren från Falkenberg slutade nämligen tvåa i Motala. – Jag är jättenöjd, säger han.

I helgen avgjordes utomhussm i trial på Dunteberge­ts Arena i Motala i samband med Vättern Bike Games, ett arrangeman­g som lockade många människor.

– Det var flera olika cykelgrena­r som tävlade och mycket folk i rörelse så det var riktigt roligt, säger Karlsson.

Han reste upp till Motala redan under fredagen för att inspektera de olika sektionern­a tillsamman­s med sin pappa.

– Då var det torrt och fint. En hög nivå men jag tänkte att det nog skulle gå bra på tävlingen, säger Karlsson.

MEN UNDER NATTEN mot lördagen drog ett regnväder in och när det blev dags för tävling var det blött, halkigt och mycket lerigt.

– Det är klart att det blir betydligt svårare då. Underlaget av grus och jord hade förvandlat­s till en lervälling och gav en extra utmaning, säger Karlsson och fortsätter:

– På trähindren var det en hel del ytor som inte hade blivit nätade men jag gillar när det är blött och halt. Däremot gäller det att se upp så att man inte slirar när man trampar igång på marken.

Under uppvärmnin­gen fick Hawkhillsc­yklisten inte fram den rätta känslan inför tävlingen.

– Det kändes lite halvdant och jag fick inte fram känslan på cykeln. Men jag vet vad jag kan så det var bara att köra på, säger Karlsson.

Sagt och gjort.

– JAG VAR lite seg under första halvan på första varvet och drog på mig lite prickar, men på andra varvets fem sektioner kändes det hela tiden bättre och bättre. På tredje varvet körde jag som bäst men drog ändå på mig en prick mer än under andra varvet, säger Karlsson.

Han hade inget att sätta emot världssjua­n och regerande mästaren Joacim Nymann från Partille som slutade på 17 prickar, men Karlsson höll undan och tog silvret med sina 41 prickar mot trean Viktor Hedins 50+ prickar. För Nymann, var det nionde raka Smguldet i trial.

– Jag är nöjd över insatsen och att försvara mitt Sm-silver utomhus, speciellt eftersom övriga säsongen har gått lite knackigt, säger silvermeda­ljören.

– Jag har inte riktigt fått till det på tävlingarn­a men jag är nöjd med världscupt­ävlingen i Italien där jag gjorde mitt bästa kval någonsin och med utomhus-sm. Brons 2015 och 2016 och silver 2017 och 2018. Är det guld som gäller nästa år på utomhus-sm?

– Ja, det hade varit trevligt. Målet är alltid att vinna och det är något att jobba mot, säger Karlsson.

Men tävlingssä­songen är långt ifrån över för Alexander Karlsson.

VM i trial avgörs i Kina i början av november och där är Karlsson uttagen som en av fyra cyklister.

Övriga som hänger med till kinesiska Chengdu är Joacim Nymann, Nadine Kåmark (Partille) och junioren Rasmus Lidén.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden