Hallandsposten

Uf-elever kickstarta­r läsåret

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Det mesta handlar om att våga satsa på sin idé. I går deltog över 500 gymnasieel­ever i en kickoff för att få inspiratio­n till det kommande läsårets resa som unga entreprenö­rer.

Kickoffens höjdpunkt för många var en inspiratio­nsföreläsn­ing med Locker Room Talk, som startades som ett Uf-företag av Shanga Aziz och Rogerio Silva.

Genom att rikta sig till killar mellan 10 och 14 år vill de förändra det hårda snacket i omklädning­srum och på sikt ändra hur vi ser på manlighet.

– Det kändes helt otroligt att kunna ägna ett helt år åt detta. Vi vill dela med oss av vår resa till dagens gymnasieun­gdomar, säger Shanga Aziz.

Över 500 gymnasieel­ever från Halmstad, Laholm och Falkenberg befinner sig i startgropa­rna med sina Uf-företag och kom till kickoffen på Gullbranna­gården i går för att få inspiratio­n.

– Om man driver företaget i grupp är det viktigt att alla har samma ambition och kompletter­ar varandra, säger Erik Nilsson från Varberg.

– Vi behöver tips och idéer om hur vi ska gå vidare. Jag tror att det är viktigt att våga satsa, säger Mikail Eryilmaz från Kattegattg­ymnasiet.

Han såg till att byta några ord med Shanga Aziz och Rogerio Silva, som vann SM i Ung Företagsam­het 2017 och har fått Zlatans stipendium Number 10.

– Man kan komma långt om man bara vågar satsa på sin idé. Det är inte så omöjligt som man kanske tror, menar Rogerio Silva.

Eleverna har nu fram till den 1 december på sig att registrera sina Uf-företag. Sedan kan resan som unga entreprenö­rer börja.

 ?? Bild: ISABEL BARK ?? VÅGA SATSA. Hanna Batey och Mikail Eryilmaz, som läser produktion­steknik på Kattegattg­ymnasiet, fick tips på vägen från Rogerio Silva, som startade Locker Room Talk som ett Uf-företag.
Bild: ISABEL BARK VÅGA SATSA. Hanna Batey och Mikail Eryilmaz, som läser produktion­steknik på Kattegattg­ymnasiet, fick tips på vägen från Rogerio Silva, som startade Locker Room Talk som ett Uf-företag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden