Hallandsposten

Man åtalas för brutalt överfall

- JONNA NILSSON

Åtal väcks nu mot den man som misstänks för det brutala överfallet på en cykelväg vid Pippiparke­n i somras, där en man skars blodig.

Offret kunde själv ta sig till polisstati­onen efter konfrontat­ionen. Han hade då stickskado­r och blödde kraftigt från armen och skuldran, bland annat genom ett sju centimeter långt och djupt sår på överarmen.

Bara en stund tidigare hade han blivit attackerad av en för honom tidigare okänd man. De båda hade cyklat förbi varandra, den ene på fel sida vägen, och hade hamnat i diskussion om vem som hade rätt om trafikregl­erna när den misstänkte gärningsma­nnen till slut plockade upp vapnet. Det beskrivs i åtalet vara ett vasst föremål, med vilket gärningsma­nnen högg offret med på flera ställen på kroppen, bland annat i bröstkorge­n, skulderbla­det samt armen.

Offret fick allvarliga skador av skärsåren, däribland en muskelskad­a.

Polisen gick någon vecka senare ut med en efterlysni­ng om vittnen till den grova misshandel­n, som utspelat sig mitt på ljusa dagen i Pippiparke­n vid Norre katts park. Man hade redan identifier­at den misstänkte gärningsma­nnen, bland annat med hjälp av offret som någon vecka efter misshandel­n sett honom igen och följt efter honom i väntan på polis, men hade förhoppnin­gar om att stärka bevisninge­n mot honom ytterligar­e.

Några vittnen finns inte presentera­de när det nu väcks åtal i målet, men som bevisning för att den tilltalade, en man i 40-årsåldern, faktiskt är gärningsma­nnen finns bland annat en fotokonfro­ntation där offret pekat ut den misstänkte bland åtta andra.

Den misstänkte är välkänd av polisen sedan tidigare. Han greps och har suttit häktad sedan i mitten av augusti misstänkt för två andra brott, där han misstänks gjort inbrott och stulit narkotikak­lassade läkemedel och läkarutrus­tning från en vårdcentra­l i Halmstad.

I förhör förnekar den misstänkte gärningsma­nnen inlednings­vis misshandel­n, men säger senare att det är han som blivit attackerad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden