Hallandsposten

Evenemang för 55-plussare har intagit Halmstad Arena

- EMELIE NORDH 010-471 51 15 en@hallandpos­ten.se

Halmstadbo­r från 55 år och uppåt är målgruppen för mässsan som just nu pågår på Arenan. I dagarna två bjuds stadens seniorer på underhålln­ing och matnyttig informatio­n.

Evenemange­t kickade igång under tisdagsför­middagen och redan en halvtimma efter att dörrarna öppnats var det full aktivitet i lokalen.

Totalt närvarar ett 30-tal utställare som represente­rar ett antal olika kategorier. Bland dessa syns exempelvis hemvårdsfö­rvaltninge­n som är på plats för att berätta om kommunens konceptäld­reboenden.

– Det finns nio olika konceptboe­nden i Halmstad som alla har olika teman. Vi är här för att informera om de olika koncept som finns att välja på, säger Heidi Nilsson från Harplinges äldreboend­e där man jobbar med temat trädgård och natur.

BLAND UTSTÄLLARN­A FINNS även flera som erbjuder träning för seniorer. Rune Petersson står i montern som tillhör Träningsko­mpaniet där han själv går på seniorträn­ing.

– Jag har sysslat med lagidrott i stora delar av mitt liv. Det här är mitt nya lag. Det är bra snack i omklädning­srummet och vi är ett gäng som brukar sticka iväg och fika efter träningen, berättar han.

FÖRUTOM ATT KIKA runt på mässsan kan besökarna höra på föreläsnin­gar och paneldisku­ssioner som leds av tv-profilen Peppe Eng. Dessutom bjuds det på underhålln­ing.

På tisdagen kunde man lyssna på visor framförda av Peter Harryson och gitarriste­n Bengt Magnusson och på onsdagen intas scenen av trollkarle­n och buktalaren John Houdi.

Evenemange­t arrangeras av News55 i samarbete med organisati­onerna PRO, SPF Seniorerna och SKPF Pensionäre­rna. Eva Röste, mässansvar­ig, berättar att mässan arrangeras i Halmstad för fjärde gången.

I år räknar hon med uppemot ett par tusen besökare.

– Vi har fått många förfrågnin­gar och Halmstadbo­rna brukar vara duktiga på att dyka upp, säger hon.

NÅGRA AV DEM som hittade till mässan under tisdagen var Kvibillebo­rna Britt-marie och John-henrik Johnson.

– Jag är lite nyfiken på att se Peter Harryson, berättade Britt-marie.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? PIFF. Margareta Bernsten testade ett puder från företaget som Alexandra Persson arbetar för.
Bild: ROGER LARSSON PIFF. Margareta Bernsten testade ett puder från företaget som Alexandra Persson arbetar för.
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? KOM FÖRBI. Kvibillebo­rna Britt-marie och John-henrik Johnson var några av besökarna under tisdagen. De har besökt mässan även tidigare år.
Bild: ROGER LARSSON KOM FÖRBI. Kvibillebo­rna Britt-marie och John-henrik Johnson var några av besökarna under tisdagen. De har besökt mässan även tidigare år.
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? KÄNT ANSIKTE. Tv-profilen Peppe Eng håller ställninga­rna på scenen under mässan.
Bild: ROGER LARSSON KÄNT ANSIKTE. Tv-profilen Peppe Eng håller ställninga­rna på scenen under mässan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden