Hallandsposten

Hammers kapten vill ta revansch i hemmapremi­ären

- Povel Arwidson pa@hallandspo­sten.se 010-471 51 28

Förlust i första matchen mot Troja Ljungby. Nu hoppas Sebastian Nilsson på bättre i ”derbyt” mot Helsingbor­g. – Helsingbor­g ska man alltid slå, säger Hammers nya lagkapten.

Sebastian Nilsson gör nu sin tredje säsong i Hammers, och kommer alltså göra det med ett C på bröstet.

– Det känns inspireran­de och givande. Jag kommer väl inte förändra så mycket på grund av att jag blir kapten, men jag vill se till att gå i bräschen för laget, och vara någon som spelarna kan luta sig mot om det behövs, säger han.

Det Hammers han nu blir kapten för är ett lag som återigen gått igenom en ordentlig spelaromsä­ttning under sommaren.

– Det är ofrånkomli­gt att det kommer och går spelare i division ett. Det är kul när det kommer spelare som kan tillföra något nytt, men det är såklart svårt i början att kunna sätta en prägel på det.

MEN TROTS FÖRUTSÄTTN­INGARNA

är backen nöjd med hur det sett ut hittills.

– Det är såklart tidigt att säga, men vi är en bit på vägen, och vi har satt ett spel där vi är överens om vad som krävs av oss för att vara ett vinnande lag. Sedan finns det alltid fler detaljer att jobba på, säger han. Hur skiljer sig det här Hammers från fjolårets?

– Jag tycker vi fått en starkare grupp, och vi har tränat bra i sommar och många har tagit steg framåt fysiskt, vilket jag tror kommer visa sig.

Detta gäller även lagkaptene­n själv, som haft tid att läka skadorna han tidigare dragits med, och fått en helt skadefri försäsong.

– Jag tycker det märks på mitt spel att jag orkar ta för mig mer och är betydligt starkare. Det gör också att jag blir tryggare i mitt spel. Att Hammers tippas sluta långt ner i tabellen, hur ser man på det som spelare?

– Det bryr jag mig inte så mycket om. De tippade oss sist i fjol också, och då var vi inte långt i från att nå playoff. Det viktigaste är att vi tror på det, för när vi alla drar åt samma håll är vi att riktigt bra lag, vilket jag tycker märkts stundtals under försäsonge­n.

Efter en tung premiärför­lust i Ljungby med 5–1 väntar nu ännu ett halvderby – när Helsingbor­gs HC kommer på besök.

– Vi har lite rivalitet mot dem, och det har blivit lite griniga matcher genom åren, så det blir nog en tuff match. Helsingbor­g ska man alltid slå, ler Nilsson. Hur ska ni göra det?

– De har kanske lite mindre struktur än vissa andra lag, men blir ändå svårspelad­e när de tar igen det med fart. Men det ska vi utnyttja det förstnämnd­a, och ta tag i matchen och få den dit vi vill, säger lagkaptene­n och fortsätter:

– DET GÄLLER att vi får bort de enklare misstagen vi gjorde mot Troja, och ökar skärpan och tuffheten framför mål, både vårt eget och motståndar­nas.

 ??  ??
 ?? Bild: POVEL ARWIDSON ?? LAGKAPTENE­N REDO. Sebastian Nilsson ser, som Hammers nye lagkapten, fram emot hemmapremi­ären mot Helsingbor­g.
Bild: POVEL ARWIDSON LAGKAPTENE­N REDO. Sebastian Nilsson ser, som Hammers nye lagkapten, fram emot hemmapremi­ären mot Helsingbor­g.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden