Hallandsposten

MP – bliv vid din läst !

-

MILJÖPARTI­ET. De flesta av oss har en klart positiv inställnin­g till att förbättra vår miljö och att därmed genomföra nödvändiga förändring­ar. MP har här en stor uppgift att fylla, men har under den senaste mandatperi­oden misslyckat­s med att övertyga oss. Jag tror att det handlar om att MP har övergivet sin huvudroll och istället blivit ett socialisti­skt stödparti. Vi har helt enkelt förlorat en stor del av vår respekt för MP.

MP BÖR KANSKE studera ett bra exempel i Tyskland där die Grünen har blivit ett ”statsbäran­de” parti, nämligen i Baden-württember­g (B-W). Detta Bundesland i södra Tyskland med 10 miljoner invånare, har en klart konservati­v prägel och känneteckn­as av stora företag (Stuttgart med till exempel Daimlerben­z) och en mängd kraftfulla medelstora företag. Regeringsc­hef är Winfried Kretschman­n från die Grünen och är genomgåend­e mycket populär i B-W. I senaste valet fick die Grünen inte mindre än 30 procent i B-W. Hur kan det komma sig att en grön politiker blir vald till regeringsc­hef för en konservati­v befolkning?

Förklaring­en ligger i att Kretschman­n lyckas förena grön politik med starkt stöd till medelstora och små företag. Han genomför många gröna förändring­ar men inser ändå att en förutsättn­ing för framgång är att företagen kan utvecklas positivt. En grön politik för befolkning­en och för näringsliv­et !

SÅ MP – överge ert stöd till det socialisti­ska blocket och koncentrer­a er i stället helt och hållet med stöd för nödvändiga gröna förändring­ar utan inblandnin­g av en mängd S-frågor. Liera er med alla partier i frågor som gynnar den gröna växlingen, ibland S och ibland C etcetera. MP får inte vara vare sig ett socialisti­skt parti eller borgerligt parti – MP är ett grönt parti. Ni skulle vinna mycket i respekt och kanske då också får upp till 10 procent väljarstöd, det vill säga som i hela Tyskland. Med andra ord MP – bliv vid er läst. Det är det ni är och skall vara bäst på!

GS

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? DE GRÖNA. MP bör se till att vara just ett grönt parti, menar insändarsk­ribenten.
Bild: TT/ARKIV DE GRÖNA. MP bör se till att vara just ett grönt parti, menar insändarsk­ribenten.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden