Hallandsposten

Elev: Inför skolunifor­mer

-

SKOLUNIFOR­M. Tänk dig att du skulle höra två tjejer mobba en liten tjej för hennes kläder. Vad hade du gjort då?

Om vi hade haft skolunifor­mer så hade alla haft samma kläder och då hade ingen kunnat mobba någon annan för kläderna utan att mobba sig själv.

JAG TYCKER ATT Vallåsskol­an ska ha skolunifor­m för att det skulle varit spännande, eftersom jag tror att de eleverna som håller med mig skulle tycka att det var kul med en förändring. Få skolor i Sverige har uniformer medan många skolor i andra länder har det.

Jag vet vad min klass tycker om det och det är bara några som vill ha skolunifor­mer men detta är min åsikt.

Om jag ska säga hur jag hade tänkt att de ska se ut, så skulle jag ju inte säga att de ska vara prickiga och randiga. Istället för det så hade jag tänkt svarta byxor och en enfärgad tröja för vinter och ett par svarta shorts och en enfärgad t-shirt för sommaren, både för tjejer och killar. Man måste ha olika för årstiderna, för man vill inte ha svarta långbyxor en varm sommardag.

Om jag inte hade hållit med om detta så hade jag bara tänkt att det är slöseri på skolans pengar eller att alla ska få ha på sig vad de vill och så kanske du också tänker, men tänk vad mycket bättre skolan hade blivit. Det hade inte varit någon klädmobbni­ng och det hade varit ganska kul att alla hade lika klädsel.

NU HAR JAG sagt min åsikt och jag hoppas att folk håller med och att detta händer. Så jag säger det igen, Vallåsskol­an ska ha skolunifor­mer.

sushi

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? Insändarsk­ribenten tycker att det vore bra att införa skolunifor­m.
Bild: TT/ARKIV Insändarsk­ribenten tycker att det vore bra att införa skolunifor­m.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden