Hallandsposten

Jeppsson hyllar sitt älskade 80-tal

- KARIN BERGH kb@hallandspo­sten.se

En personlig platta om relationer, om sökande efter rötter och mening – och rent musikalisk­t en enda lång kärleksför­klaring till 80-talet. Så beskriver Christof Jeppsson, 44 år, debutalbum­et ”As far as it goes”, som släpps på fredag.

Christof Jeppsson har varit ett namn på Halmstads musikscen länge, men att det dröjt tills nu med skivdebute­n är inget han ser som en nackdel.

– Jag beundrar ungdomar som släpper plattor tidigt, men jag hade inte varit redo som 20-åring. I dag har jag en annan trygghet och ett helt annat perspektiv på livet.

Han vågar strunta i att vara genretroge­n, gör sin grej fullt ut och har influerats av musiker som Fleetwood Mac, Michael Jackson, Roxette och Sting. De tolv låtarna beskrivs som en resa genom underbara, trasiga, kaotiska och fantastisk­a relationer – med kärleken till 80-talet i fokus.

MUSIKEN HAR ALLTID varit en viktig del av Christof Jeppssons liv. Som adopterad från Equador kände han ibland att han stack ut under uppväxten i Söndrum.

– Jag har aldrig varit utsatt för någon rasism, men jag smälte inte in utseendemä­ssigt och visst har jag funderat mycket på mitt ursprung i perioder. Musiken har alltid varit min livboj och något för mig att fly in i, men också min styrka.

Uppväxten på 80-talet är något som Christof Jeppsson återkommer till. Han pratar om hur han sprang nere på stan och köpte vinylplatt­or, och om ett musikalisk­t sound som var helt unikt. Han minns särskilt en skiva som förändrade hans liv för alltid.

– Pink Floyds The Wall lärde mig allt om känslor och vad de kan innebära.

JUST VINYLPLATT­OR LIGGER honom varmt om hjärtat – han tycker att det finns en äkthet, en beständigh­et och en värme i ljudet. Därför har han valt att även släppa sin egen skiva på vinyl.

– Jag vill inte vara någon bakåtsträv­are, och det är jag inte heller. Men de saker jag tycker var bra förr i tiden vill jag värna om.

Arbetet med skivan har pågått intensivt i ungefär ett och ett halvt år. På fredag släpps den alltså på alla digitala plattforma­r.

Är du nervös?

– Ja, det spelar ingen roll om det är flera tusen eller fem personer som vill lyssna på den. De som faktiskt lyssnar kommer ju ändå att bedöma mig, och man vill ju att folk ska gilla det.

Vad har du annars på gång?

– Jag har faktiskt redan börjat skriva på låtar till album nummer två. Det känns skönt, nu vet jag att lusten till att göra musik aldrig kommer att försvinna, även om det har varit extremt intensivt och många ändlösa nätter under jobbet med den här skivan.

”Musiken har alltid varit min livboj och något för mig att fly in i, men också min styrka.”

 ?? Bild: KARIN BERGH ?? MED HJÄRTAT I HALMSTAD. Christof Jeppsson säger att han känner att han vill ge något tillbaka till hemstaden Halmstad – och att det är genom musiken han kan göra just det.
Bild: KARIN BERGH MED HJÄRTAT I HALMSTAD. Christof Jeppsson säger att han känner att han vill ge något tillbaka till hemstaden Halmstad – och att det är genom musiken han kan göra just det.
 ?? Bild: JENS NORÉN ?? RELEASE. Plattan släpps digitalt på fredag och på vinyl om några veckor.
Bild: JENS NORÉN RELEASE. Plattan släpps digitalt på fredag och på vinyl om några veckor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden