Hallandsposten

Viktigt att fortsatt skapa ett lyft för de äldre

-

ÄLDREOMSOR­G. Halmstads kommun har fått stimulansm­edel för ökad bemanning inom äldreomsor­gen av regeringen under åren 2015–2018. Halmstads kommun fick 10 miljoner kronor att fördela 2015 och under perioden 2016–2018 fick Halmstads kommun 20 miljoner per år. Även de privata utförarna har tilldelats medel från hemvårdsnä­mnden.

DET HAR INNEBURIT att fler har kunnat anställas såsom sjuksköter­skor undersköte­rskor och vårdbiträd­en både i kommunens regi och på Lov-boendena Attendo och Aleris.

Ett axplock vad man har gjort:

• Satsningen har gjort att tryggheten har ökat för den äldre, flera aktivitete­r och mer utevistels­er, aktivitete­r på kvällar och helger.

• Mer tid till personlig omsorg, utflykter (som man har kunna läsa om i HP). Man har också varit på olika aktivitete­r och resor.

• Man har infört konceptboe­nden på våra äldreboend­en.

ALLT DETTA HAR man kunnat göra för de stimulansm­edel som man har tilldelats av regeringen Löfven. Nu är det viktigt att kommunen fortsätter satsningar­na på de äldre och för att kunna göra det så måste det skjutas till mer medel i budgeten för år 2019 och framåt

Rose-marie Henriksson (S)

vice ordförande hemvårdsnä­mnden

Rose-marie Edlund (S)

kommunråd

 ?? Bild: ROGER LARSSON/ARKIV ??
Bild: ROGER LARSSON/ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden