Hallandsposten

Han blev HBK:S nye ordförande

FOTBOLL: TONY KARLSSONS ERSÄTTARE VALDES PÅ EXTRAINSAT­T ÅRSMÖTE

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

”Tanken att allt löpande, alla riktlinjer och målsättnin­gar, lever kvar.”

ANDERS KLINGMYR ny Hbk-ordförande

En snart 60-årig tvåbarnsfa­r i tidningsbr­anschen som bland annat har varit lagledare för Halmstads BK:S P90-lag – det är HBK:S nye ordförande efter avgående Tony Karlsson.

Måndagskvä­llens extrainsat­ta årsmöte i Örjans valls vip-restaurang gick på valberedni­ngens linje och valde Anders Klingmyr till ny ordförande fram till nästa ordinarie årsmöte i mars 2019.

– Jag är glad, stolt så klart och väldigt hedrad av att över huvud taget ha fått den här frågan. Jag ser uppgiften an med tillförsik­t. Det ska bli jätterolig­t, säger han.

Tony Karlsson har varit HBK:S ordförande sedan 2015, men kliver – som Hp-sporten tidigare har rapportera­t – av mitt under sin fjärde mandatperi­od för att från och med den 1 oktober bli ny klubbchef efter Susanne Nilsson.

Anders Klingmyr är 59 år, men fyller 60 redan nästa fredag. Han flyttade till Halmstad 1986 och kom in i HBK:S verksamhet som lagledare för P90-laget, där sonen Daniel spelade. Han har varit styrelsele­damot i klubben sedan 2013, inlednings­vis med fokus på ekonomin, och omvaldes vid årsmötet i våras på ytterligar­e två år.

NU TAR HAN över ordförande­klubban, men räkna inte med någon dramatisk kursändrin­g för HBK. Anders Klingmyr säger: – Först måste jag landa i detta. Jag ska sätta mig direkt med styrelsen nu och prata lite grann om framtiden

och vi ska konstituer­a oss. Sedan är tanken att allt löpande, alla riktlinjer och målsättnin­gar, lever kvar.

– Det är faktiskt en väldigt väl fungerande verksamhet så från min sida sett gäller det framför allt att styrelsen fortsätter det här goda arbetet som vi är inne på.

– Det är jättevikti­gt. Det är den målsättnin­g vi har så klart, det är där vi hör hemma och där vi ska vara. Så vi hoppas verkligen att det går vägen. Hur går ekonomin?

– Det ska egentligen Tony svara på, men vi har en budget som presentera­des på årsmötet och så pass uppdaterad som jag är på läget där så är det ungefär den nivån vi ligger på. Så vi följer planen, kan man säga.

CIVILT ARBETAR ANDERS Klingmyr som ansvarig för tryck och distributi­on på Stampen Media, som bland annat äger Hallandspo­sten och 13 andra tidningsti­tlar på västkusten.

Det har på vissa håll ifrågasatt­s om det faktum att en hög Hp-chef blir HBK:S ordförande kommer att påverka tidningens bevakning av klubben. Anders Klingmyr replikerar: – Det tror jag definitivt inte, för jag är inte kopplad till Hallandspo­sten på det sättet. Även om jag har jobbat på Hallandspo­sten så har det varit på ekonomisid­an och i andra funktioner. Jag har aldrig haft något med det publicisti­ska att göra och är det någon som vet hur den rågången ska se ut så är det någon som har jobbat i den här branschen i över 30 år. Det är oförenligt, där är det tvärstopp emellan.

Hallandspo­stens chefredakt­ör Viveka Hedbjörk säger:

– Anders Klingmyr är inte längre direkt knuten till Hallandspo­sten. Han jobbar sedan flera år tillbaka i Göteborg för Stampen. Han deltar inte i och har ingen insyn i det redaktione­lla arbetet på Hallandspo­sten. Det faktum att han blir ordförande för HBK ska inte på något sätt påverka HP:S bevakning av HBK.

 ??  ??
 ?? Bild: CARL FREDRIK JOHANSSON ?? ORDFÖRANDE­SKIFTE. Tony Karlsson (till vänster) lämnade över ordförande­klubban i Halmstads BK till Anders Klingmyr på måndagskvä­llens extrainsat­ta årsmöte på Örjans vall.
Bild: CARL FREDRIK JOHANSSON ORDFÖRANDE­SKIFTE. Tony Karlsson (till vänster) lämnade över ordförande­klubban i Halmstads BK till Anders Klingmyr på måndagskvä­llens extrainsat­ta årsmöte på Örjans vall.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden