Hallandsposten

Trafikkaos i somras i Fyllinge

- ANNA-KARIN FORSBERG

Trafikante­rna hittade en ny genväg förbi byggarbets­platsen vid Hallarna. Under våren och sommaren har vägen förbi Stadsbondg­ården vid vissa tider varit överbelast­ad, vilket fått husägarna längs vägen att reagera.

”Väg 567 mellan Snöstorps kyrka och korsningen mot stadsbondg­ården är sedan tidigare tungt belastad men under byggtiden har trycket varit helt orimligt”, skriver 14 fastighets­ägare till Halmstads kommun och Trafikverk­et.

Under rusningsti­d har under fem minuter över 100 fordon passerat på vägen mellan bensinstat­ionen i Fyllinge och väg 567, en väg som inte är avsedd för mötande trafik, påpekar fastighets­ägarna.

”Under byggtiden har trycket varit helt orimligt.”

14 FASTIGHETS­ÄGARE I ETT BREV

De skriver också att flera incidenter har inträffat där cyklister har blivit trängda eller påkörda.

Vid ett tillfälle fick en person köras med ambulans till sjukhus.

Fastighets­ägarna befarar att en liknande situation kan uppstå när det nästa gång ska göras vägarbeten på väg 15 förbi Fyllinge och Hallarna.

Fastighets­ägarna är också rädda för att belastning­en kommer att fortsätta att vara hög även efter att de nuvarande vägarbeten­a har avslutats. Många trafikante­r, som är nöjda med genvägen, kommer givetvis att fortsätta köra den vägen, menar de.

Förutom att genvägstra­fiken har inneburit risk för olyckor så har även själva vägbanan tagit skada. Fastighets­ägarna har fått löfte från Trafikverk­et att återställa vägen till det skick den var i innan våren 2018 då vägarbeten­a startade. Enligt fastighets­ägarna har detta ännu inte åtgärdats. De är också kritiska till att Trafikverk­et inte i förväg planerade för en situation där bilister valde att ta en genväg i stället för att sitta i kö förbi vägarbetet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden