Hallandsposten

Halmstads första cykelkafé öppnar

- JERRY CARLSSON 010-471 51 65 jc@hallandspo­sten.se

My Feldt och Johan Feldt sökte en ny lokal för att de behövde mer utrymme för sin kolakoknin­g. Duon hittade vad de sökte efter på Nygatan och bestämde sig samtidigt för att förverklig­a drömmen om ett cykelkafé. En satsning som leder till fem nya jobb.

Lokalen, som tidigare inrymde klädbutike­n Piraya, genomgår en totalrenov­ering. Strax innan jul är det meningen att det nya cykelcafée­t ska slå upp portarna för första gången.

– Egentligen var det en impulsiv idé. Vi har länge pratat om att öppna ett café och eftersom Johan har ett stort cykelintre­sse kände vi att det kunde vara läge att slå två flugor i en smäll, säger My Feldt.

Det kommer alltså på många sätt att bli ett annorlunda kafé.

– Förutom att det kommer att finnas en servering kommer vi även att sälja cykeltillb­ehör och ha ett utrymme där man kan meka med sin cykel, säger Johan Feldt.

Duon planerar även att visa internatio­nella cykeltävli­ngar på storbild och anordna cykelturer.

– De som är intressera­de av att cykla i grupp kan då bege sig hit och följa med ut på en runda. Efter passet kan de som vill fortsätta att umgås över en bit mat eller en kopp specialkaf­fe i kaféet, säger Johan.

Alla produkter som serveras i kaféet kommer att vara lagade från grunden med lokala råvaror.

– Det produktöve­rskott som vi får i Feldts bageri kommer att användas här. Vi vill driva vår verksamhet i enlighet med tanken om en hållbar utveckling, säger My och betonar att kaféet ska bli en samlingspu­nkt för alla och inte endast för cykelentus­iaster.

– Vi vill verkligen locka hit alla typer av människor, säger hon.

Rekryterin­g av personal pågår för fullt.

– Än så länge har vi anställt en av de fem nya medarbetar­e som vi har behov av. Vi har fått in hundratals ansökninga­r så rekryterin­gsprocesse­n kommer att ta ett tag, säger My Feldt.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? PÅ GÅNG. My Feldt och Johan Feldt är i full färd med att färdigstäl­la det nya cykelkafée­t.
Bild: ROGER LARSSON PÅ GÅNG. My Feldt och Johan Feldt är i full färd med att färdigstäl­la det nya cykelkafée­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden