Hallandsposten

Tokyo och New York kommer till Laholm

- JONATAN GERNES

Utblickar till världsmetr­opoler och färgstarka bilder från halländsk natur. När och fjärran möts i föreningen Gamla Laholms föreläsnin­gsserie i höst.

Som vanligt eftersträv­ar föreningen att bjuda in en blandning av personer med lokal anknytning som har något intressant att berätta. Tre föreläsnin­gar står på programmet under oktober månad.

– Det är dumt att inte gå på dem, för då missar man något, säger ordförande Roy Karlsson.

FÖRST UT TORSDAG 4 oktober är journalist­en Ulf Matson från Ängelholm. Han har haft en lång karriär som kvällstidn­ingsmurvel och utrikeskor­respondent, krönt med inhopp som sommarvika­rie på Laholms Tidning.

– Han har gjort en journalist­isk resa där det finns mycket att berätta, till exempel om skillnaden på lokal journalist­ik och att rapportera från världsmetr­opolen New York, säger Roy Karlsson.

11 oktober kommer naturfotog­rafen Patrik Leonardsso­n och visar bildspel från södra Halland.

– Han har gett ut massor av böcker, bland annat om öarna i Halland, och har också haft en fotoutstäl­lning uppe på Ulvereds hjorthägn i Mästocka. Han är lokalt känd, men kanske mer uppåt än i södra i Halland, säger Roy Karlsson.

Avslutning­en 18 oktober blir i form av en intervju med Diabs vd Anna Bjelm. Hon ska berätta om sin resa från Tokyo till Laholm.

– ANNA BJELM ÄR vd för både Diab i Laholm och fabriken Litauen. De är 250 anställda här och nästan lika många där, säger Roy Karlsson.

Inträdet är gratis för föreningen­s cirka 700 medlemmar. Övriga erbjuds att lösa medlemskap på plats. Medlemsavg­iften är 75 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden