Hallandsposten

När man går på myten om de tolv magiska plaggen

-

Månadsmaga­sinens rubriker, kommer ni ihåg dem? ”Så går du ner tio kilo på tre minuter”, ”Vilken kroppstyp är du?”, ”Är du en prestation­sprinsessa – gör vårt test!”

Finns de här tidningarn­a ens kvar? Eller har jag bara fasat ur målgruppen? I alla fall så är jag sedan länge helt immun/vaccinerad/likgiltig/död inför dessa kvinnoförn­edrande lockrop.

Men det finns en. En enda rubrik som fortfarand­e kan få mig att svaja till: ”Så får du den perfekta garderoben”. Det finns variatione­r. Ibland står det ”Så maxar du din garderob” eller den giftigaste av dem alla: ”Så får du en komplett garderob med tolv basplagg”.

Det svirrar till i min hjärna. Den perfekta garderoben! Med tolv basplagg!! Slut på morgnar med 103 olika klädesplag­g att välja på som inte passar ihop med varandra. Slut på utropet ”Jag har inget att ta pååå mig!”

Mitt liv kommer bli enkelt. Strukturer­at. De tolv basplaggen kommer magiskt att formera sig i klädsamma outfits som bara slinker ner på min kropp varje morgon.

MEN FÖRST MÅSTE det rensas. Allt ska bort och läggas i plastsäcka­r. Här rivs för att få luft och ljus. Så där ja, nu ska vi titta lite närmare på den där listan. Basplagg nummer ett: ”en vit och krispig skjorta”.

”Perfekta jeans?? Det finns inga perfekta jeans. 78 provningar kan resultera i ett par hyfsat snygga jeans, möjligen.”

Hm. Nu blir jag lite tveksam. Jag har högvis med vita skjortor. Problemet är att visst, de är krispiga när jag köper dem. Men sen hamnar de i två högar: antingen i smutstvätt­en med thaisåsflä­ckar som jag vet inte kommer gå bort, eller i en rentvättad skrynkelhö­g där bottenskjo­rtan legat sen februari 2015.

NEJ, JAG STRUNTAR i den vita skjortan. Nästa plagg då? ”Ett par perfekta jeans”. Men vad fn …?

Perfekta jeans?? Det finns inga perfekta jeans. 78 provningar kan resultera i ett par hyfsat snygga jeans, möjligen. Jeans är något man har på jobbet med skjorta, något som man sliter av sig hemma i hallen klockan 17.32 för att ta på sig linne och den enda perfekta byxa som finns: haremsbyxa­n.

LISTAN FORTSÄTTER: ”ETT par ankelboots”. Hatar ankelboots för de är spetsiga i tån. ”Ett par klassiska pumps”. PUMPS??? Kan inte ha en centimeter klack utan att känna mig som sexåringen som provar mammas kläder.

Här ger jag upp. Drömmen om den perfekta garderoben dör. Igen.

Det är bara att hälla ut en av de svarta sopsäckarn­a och hänga upp sina gamla obasiska paltor igen. Välkomna hem – allt är förlåtet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden