Hallandsposten

Chansen som Andreas Bengtsson har väntat på

- Setnohsarm­tidigt 010-471 51 47 jan-owe wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

”Det är så som fotbollen fungerar. Hamnar man utanför startelvan gäller det bara att ligga i ännu mer.”

ANDREAS BENGTSSON

I fjol startade han 28 av 30 matcher för Halmstads BK. I Allsvenska­n. I år har det bara blivit tre matcher från start och åtta inhopp. I Superettan. Så räkna med en laddad Andreas Bengtsson mot Landskrona Bois i kväll.

– Ja, det ska bli väldigt kul, säger den 22-årige vänsterbac­ken som genom sitt bänknötand­e också har tappat sin plats i U21-landslaget.

En strulig säsong med skador har inneburit minskat förtroende när Hbk-tränaren Igor Krulj i stället har valt Thomas Boakye som ytterback till vänster.

– Men det är så som fotbollen fungerar. Hamnar man utanför startelvan gäller det bara att ligga i ännu mer och visa ännu mer på träningen för att återta platsen, förklarar Andreas. Tycker du att du har fått för få chanser från start?

– Det är klart att jag vill spela så mycket som möjligt, men vad jag tycker är ju egentligen ointressan­t eftersom det inte är jag som bestämmer.

DÄRFÖR HAR BENGTSSON också svårt att jämföra säsongerna 2017 och 2018 med vad han har förbättrat.

– Ja, med så lite speltid går det inte och jämfört med spel i U21-laget är det alldeles för stor skillnad.

U21-landslaget är inte heller något som han går och funderar på.

– Nej, det har jag stängt av och i stället fokuserat mig på att ta tillbaka platsen i A-laget.

Och ett vasst inhopp senast mot Gais, där Andreas stod för det fina förarbetet fram till Jesper Westerberg­s segermål gör att han nu också får chansen från start mot Landskrona Bois. Det var problem till vänster när du kom in. Hade du några särskilda direkt när du kom in?

– Nej, inte några direkta, men jag visste förstås att det var viktigt att stänga till bakåtj,amn våga ta offensijav­s@ahianllain­tdsipaotst­ievn..se

De svartvitra­ndiga skåningarn­a är för övrigt ett av tre lag som Andreas har startat mot tidigare i år.

– Det är ett bra lag med många individuel­lt skickliga spelare. Vi hade tufft där nere i våras (0–0) så det gäller att inte stirra sig blind på att de ligger näst sist i tabellen.

DEN 22-ÅRIGE BENGTSSON, ursprungli­gen fotbollsfo­strad i Oskarström, har också sin teori varför HBK hittills har haft så svårt mot bottenlag hemma på Örjans vall.

– Alla lag som kommer hit är extra motiverade och kanske är bottenlage­n ännu mer. Så även om alla matcher lever sitt eget liv är det viktigt att vi tar initiative­t och inte minst vågar pressa högt – vi såg ju hur bra det gick senast mot Gais.

 ??  ??
 ?? Bild: MATHILDA AHLBERG/BILDBYRÅN, ARKIV ?? REDO FRÅN START. Andreas Bengtsson ser fram emot att få starta mot Adi Nalics Landskrona Bois. Hittills har det bara blivit tre matcher från start.
Bild: MATHILDA AHLBERG/BILDBYRÅN, ARKIV REDO FRÅN START. Andreas Bengtsson ser fram emot att få starta mot Adi Nalics Landskrona Bois. Hittills har det bara blivit tre matcher från start.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden