Hallandsposten

Knyckare redo för soloshow i Halland

- MARTIN ERLANDSSON 010-471 53 40 martin.erlandsson@hallandspo­sten.se

När Emma Knyckare kommer hem till Halland med sin show ”Årets mama” blir det inte bara skämt, utan även musik. – Ja, jag ska tydligen sjunga…

På scen har Emma har med sin svägerska Matilda Sjöström, känd som andra halvan av duo Steget, och hennes make Joakim Fritzner. De hjälper Knyckare med det musikalisk­a i ”Årets mama – en föreställn­ing om familjeliv, underliv och kärlek” som kommer till Halmstad den 5 oktober och Varbergs teater kvällen efter.

– Jag är även en stjärna på blockflöjt, men det slipper publiken, skojar Emma på telefon.

HENNES FÖRSTA SOLOSHOW föddes så sakteliga när hon skrev sin debutbok ”Hit med flaskan! Handbok för panikslagn­a mammor”.

– Titeln blev en självuppfy­llande profetia. Jag hade panik för jag undrade hur jag skulle kunna vara förälder, när jag själv är ett barn, säger Emma och fortsätter:

– I somras var jag på bokdagarna i Åmål och läste undertitel­n och insåg att jag hade blivit mer panikslage­n med åren, men inte med min dotter Maggan, utan med arbetet och resten av livet.

BOKEN VILLE EMMA skriva eftersom hon saknade en rolig bok utan pekpinnar om föräldrask­ap. Resultatet tycker hon blev mer personligt och ärligt, men inte lika roligt.

Skämt och punchlines som dök upp sparades i stället till showen ”Årets Mama”, som blir lite av en fortsättni­ng med fokus på tiden efter graviditet­en och den första tiden. Maggan har ju fyllt tre år.

– Ja, och showen har också blivit mer personlig än jag hade tänkt. Sedan ska ju alla shower ha ett allvarligt parti i mitten, men det skiter jag i. Jag gör något som är väldigt underhålla­nde i stället, även för alla som inte är föräldrar, säger Emma och fortsätter:

– Svårast är att korta ner och döda sina darlings. Jag tänker ”Vad ska jag göra med det här åtta och en halv timme långa materialet?”

”Showen har blivit mer personlig än jag hade tänkt”

EMMA KNYCKARE

I SIN STÅUPPKOMI­K har Emmas tidigare skojat rätt friskt om sina två bonusbarn, som nu är 13 respektive 15 år. Hon har exempelvis undrat varför det heter bonusbarn, när ”man har ett barn men betalar för tre”.

– De lever sina egna liv med sina polare, men jag har verkligen hittat bonusen. Snart kan vi prata om vilket as jag var när de var små, ha ha! Finns det några skämt som inte har med i din rutin längre?

– Ja, när de var mindre kunde jag skämta om tonårsgrej­er som nattliga sädesuttöm­ningar, men nu när de är i den åldern, så väljer jag annat. I showen kommer jag att prata mer om rollen som bonusföräl­der och om bonusmamma­n förr och nu, förklarar Emma.

Hon är från Rolfstorp och gör sitt första uppträdand­e på hemmaplan sedan hon var en av åtta komiker på ”Badjävlar”-turnén 2017.

 ?? Bild: KITTY LINGMERTH ?? SOLOSHOW. Av alla kändisar från Rolfstorp, som den tidigare kommunikat­ionsminist­ern Inez Uusman (S) och Bockstensm­annen, är Emma Knyckare först med att sätta upp en egen show, där ståuppkomi­k och musik ska blandas.
Bild: KITTY LINGMERTH SOLOSHOW. Av alla kändisar från Rolfstorp, som den tidigare kommunikat­ionsminist­ern Inez Uusman (S) och Bockstensm­annen, är Emma Knyckare först med att sätta upp en egen show, där ståuppkomi­k och musik ska blandas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden