Hallandsposten

Eklundh hade flyt med två segrar i V5

- THOMAS ENGMAN

Det klaffade till hundraproc­ent för André Eklundh i V5-loppen. Bagatelle och Emilie K. var hårt betrodda men det var inget som André tog notis om.

Emilie K. drabbades tidigt i karriären av en hjärtmuske­linflammat­ion som hon har påverkats av.

– Hon har inte velat ta ut sig och jag har försökt vara lite snäll mot henne och den här gången ville jag ha ett rygglopp, förklarar André.

Från tredje par invändigt kom luckan perfekt 800 kvar och på kvicka ben rundade Emilie K. till ledningen och segern var ohotad.

– Hon har fina resurser och hoppas det släpper för henne, menar André.

Före V5-omgången blev Bagatelle ett stort stallskrik. Sofia Aronsson tränar treåringen och med André Eklundh i vagnen blev det en övertygand­e seger och utan skor på hovarna blev det en nyttig extraväxel.

– Hon har utvecklats både mentalt och fysiskt och förstår nu hur hon skall tävla, menar André.

Även Stefan Persson knep en dubbelsege­r. Han visade upp löftet Gameboy Pellini som var snabb från start och vann enkelt.

– Han är långt från färdig och en typisk Love You häst, tycker Stefan.

I kortloppet var det full fart för Forest Man från start och Stefan Persson lyckades hålla igång honom hela vägen till säker seger.

– Han blir nervös när vi reser med honom och han får fortsätta tävla på hemmaplan, konstatera­r Stefan.

I uttagnings­loppet till amatörsm överraskad­e Robert A Kerttu stort. Hans nyförvärv och 66-oddsare Garcon Above fick trots att han gick den tunga vägen greppet kort före mål. Finalen avgörs på Åby.

Arwen T.dream visade sig från den bästa sidan och efter en perfekt resa i andra par utvändigt vann Svend Dyhrbergs femåring säkert.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden