Hallandsposten

Galaxy vann måste-match inför slutspel

- HENRIK SAMUELSSON/TT

Hoppet om slutspel lever för Zlatan Ibrahimovi­c. Efter sju matcher utan seger lyckades Los Angeles Galaxy ta hem det viktiga mötet med Seattle Sounders.

3–0 innebär tre väldigt värdefulla poäng i kampen om den sjätte och sista slutspelsp­latsen i Western Conference i den amerikansk­a fotbollsli­gan MLS.

”Ibra” var uppenbart nöjd efter matchen.

– I dag fick vi äntligen en seger, och på ett bra sätt, säger han i en intervju efter matchen.

– Vi gjorde tre mål, vi spelade bra, var organisera­de.

MOT SEATTLE INLEDDE Ibrahimovi­c målgörande­t med en säkert slagen straff efter nio minuter, sedan Ola Kamara fällts i straffområ­det. Norrmannen Kamara petade in 2–0 i slutet av första halvlek, efter fint samspel av Ibrahimovi­c och Romain Alessandri­ni på vänsterkan­ten. Emmanuel Boateng fastställd­e slutresult­atet efter 52 minuter.

I och med segern ligger Galaxy på sjunde plats, med 41 poäng. Det är en poäng mer än jagande Vancouver, tre färre än just Seattle. Båda LA:S konkurrent­er om sjätteplat­sen har dock en match mindre spelad – och i nästa match tar Galaxy emot Vancouver på Stubhub Center i Carson. Totalt återstår fyra matcher för Zlatan och Galaxy. Efter mötet med Vancouver väntar två bortamatch­er innan grundserie­n avslutas hemma mot Houston Dynamo i slutet av oktober.

ZLATANS MÅL VAR hans 18:e på 23 matcher i MLS denna säsong. Därmed är han trea i skytteliga­n. Josef Martínez, Atlanta, har 30 mål och Bradley Wright-phillips, New York Red Bulls, ligger på 19.

Båda dessa har dock avsevärt fler spelade matcher än svensken.