Hallandsposten

Sorg och passion för årets bönder

TV: DAGS FÖR NYA LANTBRUKAR­E ATT HITTA KÄRLEKEN

- SARA HALDERT/TT

Bonde söker fru är inte bara soliga hagar, vackra gårdar och pirrig romantik. I år tvingas en av tv-bönderna uppleva hur det är att få sitt hjärta krossat. – Vi får en stor sorg i år. Det blir väldigt, väldigt tufft, och jag tror att det kommer bli tittarstor­m, säger programled­aren Linda Lindorff.

Passionera­d, turbulent och sorglig, med många olika vändningar. Så beskriver Linda Lindorff, mångårig programled­are för TV4:S Bonde söker fru, årets säsong av dejtingsåp­an.

– Vi har väldigt olika personligh­eter i programmet i år, och det märks extra mycket hur mycket de tar detta på allvar. Det är som att allt vibrerar, säger hon.

NÄR DET GÄLLER en av lantbrukar­na ställs det allvaret särskilt på sin spets. Deltagaren får sitt hjärta krossat, helt utan förvarning.

– Det blir en situation som man nästan hade velat ha ogjord. Men personen ångrar inte sin medverkan eftersom hen ändå fick uppleva stor förälskels­e och känna vad man trodde var ömsesidig kärlek, säger Linda Lindorff.

Situatione­n blir så ledsam att Lindorff funderat på om hon eller någon annan i produktion­en hade kunnat förhindra den.

– Vi är ju många som jobbar med det här, och ingen förutsåg vad som var på gång. Hade vi kunnat mildra omständigh­eterna? Det händer ju att kärlek tar slut, men man kan göra slut på olika vis och man ska inte vara elak, säger hon.

TITTARNA FÅR DOCK vänta ett tag för att få se vad som hände. Säsongspre­miären handlar i vanlig ordning om brevlevera­ns, snabbdejti­ng och om vilka av de åtta bönderna som är med i huvudprogr­ammet och vilka som väljs ut till webbversio­nen Bonde söker fru – kärlek åt alla.

Simon Ohlsson, 26-årig mjölkbonde från Öland, blev anmäld till programmet av två vänner. Det resulterad­e i en sommar där han lärt sig mycket om sig själv.

– Att prata om känslor, hela den biten, det gör man ju inte såhär

i vanliga fall. När jag fick känslosamm­a frågor första gångerna kände jag bara Jahapp, hur ska det här gå!?. Men till slut släpper det och man känner sig mer bekväm. Men just den känslosamm­a biten har varit svårast, vid sidan om de här valen man tvingas göra, säger han.

ATT DET ÄR svårt att välja bort de man dejtar vittnar Leonora Vilhelmsso­n om. Den 41-åriga skogsbonde­n från Blekinge gör comeback i programmet efter att ha lämnat efter bara ett avsnitt i fjol, då hon fann kärleken i en av sina brevskriva­re innan programsta­rten. Den kärleken tog slut, och i höst gör hon ett nytt försök.

– Det har varit en fantastisk sommar, men otroligt tufft känslomäss­igt. Man vill inte såra någon och man vill behandla människor med respekt.

Bonde söker fru och Bonde söker fru – kärlek åt alla har premiär den 26 september i TV4 och på TV4 Play.

 ??  ?? LEDER LETANDET. Bonde söker fru presentera­s liksom tidigare av Linda Lindorff.
LEDER LETANDET. Bonde söker fru presentera­s liksom tidigare av Linda Lindorff.
 ?? Bild: JANERIK HENRIKSSON ??
Bild: JANERIK HENRIKSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden