Hallandsposten

Regionen gör satsning på vården

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Vårdcentra­lerna i Hyltebruk och Torup slås ihop till en gemensam enhet. Båda mottagning­arna finns kvar, men samarbetet ska öka. En moderniser­ing av Torups vårdcentra­l är också på gång.

– Hylte kommun har ökat sin befolkning de senaste åren så det känns naturligt att göra en satsning på vården i kommunen, säger Tommy Rydfeldt (L), ordförande för Driftnämnd­en Närsjukvår­d, i ett pressmedde­lande.

Samarbetet mellan vårdcentra­lerna kommer att öka och en större renovering och moderniser­ing av vårdcentra­len i Torup är på gång. Lokalerna är i dåligt skick och uppfyller inte dagens krav. Korridorer­na beskrivs som trånga och det finns oönskade nivåskilln­ader. Lokalerna har inte renoverats sedan 1984.

Driftnämnd­en Närsjukvår­d har nu antagit förslaget om en sammanslag­ning av vårdcentra­lerna.

DET HANDLAR ALLTSÅ inte om en fysisk sammanslag­ning. Byggnadern­a kommer att fortsätta användas på båda orter. Tanken är i stället att skapa en gemensam organisati­on för vårdcentra­lerna för att ytterligar­e stärka vården och möta framtidens utmaningar.

– Det här förslaget möjliggör en utveckling av vården i hela Hylte, säger Kaarina Sundelin, förvaltnin­gschef Närsjukvår­den Halland, och tillägger:

– Genom en gemensam organisati­on kan vi stärka de båda vårdcentra­lerna och därmed öka flexibilit­eten och behålla ett komplett vårdutbud på båda platserna. Till exempel kan vi stärka kompetense­n inom våra specialist­mottagning­ar såsom diabetes och astma/kol.

NÄMNDEN överlämnad­e förslaget om ombyggnati­onen av Torups vårdcentra­l till regionstyr­elsen för beslut.

Apoteket erbjuds att finnas kvar i lokalerna även efter renovering­en. Det anses positivt för både samhället, invånarna och vårdcentra­lens medarbetar­e. Verksamhet­en vid distriktsk­öterskemot­tagningen i Unnaryd fortsätter som tidigare.

”Förslaget möjliggör en utveckling av vården i hela Hylte.” KAARINA SUNDELIN förvaltnin­gschef Närsjukvår­den Halland

 ?? Bild: ISABEL BARK ?? POSITIVT FÖR BYN. Carin Andrén hoppas att renovering­en av Torups vårdcentra­l kan utföras under nästa år. Det formella beslutet om ombyggnati­on tas av regionstyr­elsen senare i höst.
Bild: ISABEL BARK POSITIVT FÖR BYN. Carin Andrén hoppas att renovering­en av Torups vårdcentra­l kan utföras under nästa år. Det formella beslutet om ombyggnati­on tas av regionstyr­elsen senare i höst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden