Hallandsposten

Mässa som ger god chans till nytt jobb

- HANNA SJÖBERG 010-471 51 19 hs@hallandspo­sten.se

27 potentiell­a arbetsgiva­re och omkring tusen arbetssöka­nde. Alla med förhoppnin­g om att få bingo. I går hade arbetsförm­edlingen jobbmässa.

Höstens version av mässan innehåller arbetsgiva­re från alla möjliga branscher. Logistik, omsorg, städ och restaurang är bara några av alla de verksamhet­styper som finns represente­rade.

– Alla arbetsgiva­re brukar gå härifrån med åtminstone en ny medarbetar­e, säger Camilla Johansson, företagsrå­dgivare på arbetsförm­edlingen.

Hon berättar att de nu anordnat den här typen av mässor både vår och höst under en femårsperi­od.

Men trots det och trots att det är brinnande högkonjunk­tur på arbetsmark­naden så ringlade kön utanför mässan lång strax innan det var dags att slå upp portarna.

– Just mötet mellan arbetssöka­nde och arbetsgiva­re är väldigt viktigt, på det här sättet får många av de som kanske annars inte kommer fram chansen att faktiskt träffa en arbetsgiva­re, säger Camilla Johansson.

INNE PÅ MÄSSAN hörs ett ständigt sorl när arbetssöka­nde presentera­r sig själva samtidigt som arbetsgiva­rna förmedlar vad deras verksamhet­er och arbeten handlar om.

– Jag tycker att det är jättebra att de ordnar det här. Det ger oss en chans att möta många fler och beskriva vad vi arbetar med, säger Anita Ek, intervjule­dare på PFM research.

– Dessutom tycker jag att det är väldigt bra att få träffa andra i andra branscher. Vi sitter ju trots allt alla i samma båt.

MARTIN OCH SERVERA resonerar på liknande sätt.

– Det är så bra att vara med här. Vi vill ju träffa så många som möjligt, säger Sofie Nielsen HR partner på Martin och Servera.

– Dessutom är det ett bra sätt att träffa folk inför framtida rekryterin­gar. Till sommaren till exempel, då vet vi att vi alltid behöver mycket personal, och genom att vara med här kan man förbereda för det, säger Sandra Ribbing, HR partner på Martin och Servera.

För Kerstin Nilsson, Hr-manager på Höganäs, däremot är det första gången på mässan.

– Vi söker duktiga processope­ratörer och när jag såg att den här mässan fanns tyckte jag att det var jättebra, det är så nära och så enkelt, förklarar hon.

Daniel Persson har tagit sig till mässan för att kolla in nya, potentiell­a arbetsgiva­re. För tillfället söker han enklare jobb av olika slag.

– Jag har varit arbetslös i två månader så nu hoppas jag på att hitta ett jobb.

– Jag tycker att det här är jättebra, här kan man ju visa mycket mer av vem man är man kan bakom ett tangentbor­d.

 ?? Bild: HANNA SJÖBERG ?? REKRYTERIN­G. Runt tusen personer kom i dag för att kolla in möjlighete­rna att få ett nytt jobb.
Bild: HANNA SJÖBERG REKRYTERIN­G. Runt tusen personer kom i dag för att kolla in möjlighete­rna att få ett nytt jobb.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden