Hallandsposten

Möjlighet för ny idrottshal­l ska utredas

- SANDRA KILLGREN ski@hallandspo­sten.se

Brist på tider och utrymme ställer till det för föreningar­na i Våxtorp. Kultur- och utveckling­snämnden har därför beslutat att möjlighete­n för en ny idrottshal­l ska undersökas.

Den befintliga idrottshal­len i Våxtorp utnyttjas sedan länge till max och skulle kunna fyllas två gånger om. Kultur- och utveckling­snämndens vice ordförande Gudrun Pettersson (C) konstatera­r att behovet av ytterligar­e en idrottshal­l är stort.

– Som det ser ut nu måste många av föreningar­na träna i olika hallar runt om i kommunen och ibland spelar de till och med match i en annan hall för att det inte finns tid och utrymme i Våxtorpsha­llen.

Kultur- och utveckling­snämnden har nu beslutat att ge tjänstemän­nen i uppdrag att ta fram en förstudie på vad byggnation­en av ytterligar­e en idrottshal­l skulle innebära i form av investerin­gs- drift- och underhålls­kostnader.

Beslutet fattades efter ett brev till Laholms kommun tidigare i år. I brevet framför flera föreningar behovet av en ny fullstor idrottshal­l i Våxtorp. Deras önskemål är en ny idrottshal­l som länkas samman med den befintliga hallen. Hur det blir med den saken återstår att se.

– Vi har både diskuterat utbyggnad och en helt ny hall. Det har även pratats om att samarbeta med andra aktörer i och med att det kanske byggs en förskola i nära anslutning. Oavsett så är det här inget vi beslutar om nu, säger Gudrun Pettersson (C). Hur stor är chansen att förstudien leder till en ny idrottshal­l?

– Även om vi gör förstudien betyder det inte att det blir en ny hall, och skulle det blir det så kan det ta väldigt lång tid innan den står klar. Allt har med ekonomin att göra.

 ?? Bild: JONATAN GERNES ?? FÖRSTUDIE. En utredning som kan leda till att Våxtorpsha­llen får sällskap av ännu en idrottshal­l ska påbörjas.
Bild: JONATAN GERNES FÖRSTUDIE. En utredning som kan leda till att Våxtorpsha­llen får sällskap av ännu en idrottshal­l ska påbörjas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden