Hallandsposten

Jocke Lundell: Högt pris att vara offentlig

- TT

Jocke och Jonna Lundell är de största svenska makthavarn­a på sociala medier även 2018. Det visar Medieakade­mins så kallade maktbarome­ter som presentera­des på Bokmässan i Göteborg.

Maktbarome­tern är en sammanvägn­ing av olika aktörers genomslag på de fyra stora plattforma­rna i det digitala medielands­kapet – Facebook, Twitter, Instagram och Youtube. Den är tänkt att ge en samlad bild av vilka aktörer på sociala medier i Sverige som har störst makt. Och ohotad i toppen är Jocke och Jonna från Norrköping.

– DE ÄR så framgångsr­ika för att de upplevs som äkta. De är så nakna och sårbara och bjuder in i en verklighet som man kan känna igen sig i, säger Emmanuel Karlsten, ordförande i Medieakade­min som står bakom Barometern.

Joakim Lundell själv förklarar sin och hustruns framgång.

– Jag är öppen och ärlig i allt som jag säger. Människor är trötta på alla falska fasader.

OCH MEDAN SKOLUNGDOM­AR står på kö för att få ta selfies och växla några ord med sin idol berättar han att framgången har ett högt pris.

– Det gäller bara att göra det bästa av det. Hade vi fått välja i dag hade vi valt ett helt annat liv. Det finns inte ett pris i världen som är värt det här, säger Joakim Lundell.

– Men vi har insett att det inte finns någon återvändo. Jag är fast i min egen framgång.

Bakom Jocke och Jonna, på andra plats, ligger Expressen följd av Therese Lindgren, Lucas Simonsson och Pewdiepie.

– Vi ser hur en elit tar form som dominerar, och de flesta är personer vid sidan av traditione­lla medier, säger Emmanuel Karlsten.

 ??  ?? Hade han för avsikt att köra på dem? – Det är inte säkerställ­t än, men en anmälan om våld mot tjänsteman är upprättad, säger Nellberg.Tjänstemän­nen ska sedan ha utfört utmätninge­n som planerat. (TT)
Hade han för avsikt att köra på dem? – Det är inte säkerställ­t än, men en anmälan om våld mot tjänsteman är upprättad, säger Nellberg.Tjänstemän­nen ska sedan ha utfört utmätninge­n som planerat. (TT)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden