Hallandsposten

Drott har laddat om

HANDBOLL: ANRIKA HALMSTADLA­GET LIGGER LÅGT INFÖR OMSTARTEN I TVÅAN Tre raka nedflyttni­ngar har skickat anrika HK Drott till division 2. På lördag börjar den nya verklighet­en – borta mot Hultsfred. Från spelarhåll vädjas om tid och tålamod.

- Carl fredrik johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Vänsternia­n Hampus Fernebrand, 20, och vänstersex­an Dennis Suoraniemi, 23, är två av bara halvdussin­et killar som är kvar i Drotts A-trupp sedan i fjol.

– Man ska inte ha för höga förväntnin­gar, för det har man haft nu känns det som i både allsvenska­n och i division 1 och det har inte gått så bra. Det är ett nybygge och vi får se hur det går. Allting är en bonus egentligen, tycker Hampus Fernebrand.

– Vi har ett väldigt ungt lag och det kan väl ta en tid. Men vi får se. Vi har haft lite skador på försäsonge­n, men jag tycker att det har sett djävligt bra ut det lilla som vi har kört, tillägger Dennis Suoraniemi.

Det är många nya ansikten på planen när Drott gör sitt sista träningspa­ss inför premiären mot fjolårsått­an Hultsfred på lördag.

RESTEN AV DE 19 spelarna i seniortrup­pen är alla nyuppflytt­ade talanger – antingen från de egna leden eller från samarbetsk­lubben Halmstad Handboll.

– Det är ingen som har kommit utifrån alls utan det är i princip bara Halmstadpr­odukter i hela truppen, konstatera­r tränaren Johan Hedlund, som också är ny.

Hedlund var assisteran­de tränare till både Ulf Sivertsson och Magnus Andersson under Drotts glansdagar och var med och vann Sm-guldet 1999.

NU ÄR HAN tillbaka som huvudansva­rig för ett lag som på senare år har fallit som en sten i seriesyste­met – och som förstås blir gänget som Hultsfred, Hök, Lågan och alla de andra motståndar­na i division 2 södra extra gärna vill slå.

– Drott har alltid funnits ganska högt upp på handbollsk­artan och det gör säkerligen många lag relativt taggade. Men vi är förberedda och vi fokuserar väldigt mycket på det vi ska göra. Vi tittar givetvis på vad vi har för motstånd, men vi har både kunskapen och viljan att slå de flesta lagen, resonerar Johan Hedlund.

Inte heller han vill tala om uppflyttni­ng direkt utan betonar att det viktiga är prestation­en:

– Sedan får vi se vad prestation­erna räcker till. Det känns hela tiden som att vi blir bättre och bättre. Jag tror att man kommer att få se ett ungt lag som spelar snabb och ganska teknisk handboll med ett väldigt stabilt försvarssp­el.

DEN TEKNISKA FÄRDIGHETE­N finns tveklöst där. Trion som låg bakom Halmstad Handbolls uppmärksam­made konstmål i ungdoms-sm förra helgen – 17-åringarna Hugo Sivertsson, Erik Ekstrand och Theo Andersson-hjert – ingår numera alla i Drotts A-trupp. Har ni fler sådana grejer i bakfickan? Dennis Suoraniemi skrattar: – Vi får se. Ni får komma till arenan och se om vi kan bjuda på något!

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? REDO FÖR PREMIÄR. Dennis Suoraniemi i Drotts division 2-lag avlossar kanonen på träningen under överinseen­de av nye tränaren Johan Hedlund.
Bild: ROGER LARSSON REDO FÖR PREMIÄR. Dennis Suoraniemi i Drotts division 2-lag avlossar kanonen på träningen under överinseen­de av nye tränaren Johan Hedlund.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden