Hallandsposten

Sigurd & Crafoord spelar i Halland

- SARA ÖSTER

”Vi bjuder verkligen på oss själva. Det blir mycket humor, självironi och värme.”

I dag gästar Jan Sigurd och Wille Crafoord Hotell Tiraholm utanför Unnaryd, och i morgon styr de kosan vidare mot Halmstad. Fullt ös och mycket humor utlovas. – Jag känner mig faktiskt lite som en Halmstadbo i hjärtat, säger Jan.

Det var när Jan Sigurd samarbetad­e med Monica Zetterlund som han träffade Wille Crafoord för första gången.

– Wille är en riktigt bra musiker, och det är skitkul att spela ihop med honom. Det känns som att han är min lillebror, jag är ju tio år äldre. Och visst, vi kan syskonbråk­a ibland, säger han och skrattar.

JAN HAR BLAND annat turnerat med Monica Z, och skrev även hennes sista cd ”Det finns dagar”. Han är också författare och har skrivit både egna romaner och tre deckare tillsamman­s med sin kusin i Varberg, Hans Vennersten. Alla tre – ”Sanningens pris”, ”Pomologen” och ”Ingers violin” – utspelar sig i Varberg med omnejd.

Crafoord är förmodlige­n mest känd från 1990talets Just D, och under hans solokarriä­r gav han bland annat ut låtarna ”Adam & Eva”, ”Missarna” och ”Allround”. Två gånger har han medverkat i Melodifest­ivalen.

I DAG STÅR duon på scen när Hotell Tiraholm bjuder in till after work.

– Jag var där förra året också, men inte med Wille – så det blir kul att komma tillbaka.

Och i morgon tar de sig till Halmstad.

– Vi har aldrig spelat på Kajskjulet så det blir spännande. Jag har släkt från Slöinge, på pappas sida, så jag känner mig hemma i Halmstad.

Jan Sigurd och Wille Crafoord kommer att varva musik med närgången stand up.

– Vi bjuder verkligen på oss själva. Det blir mycket humor, självironi och värme.

JAN SIGURD

 ??  ?? TILL HALLAND. I kväll kommer musikerna Jan Sigurd och Wille Crafoord till Tiraholm utanför Unnaryd, och i morgon, lördag, spelar de i Halmstad.
TILL HALLAND. I kväll kommer musikerna Jan Sigurd och Wille Crafoord till Tiraholm utanför Unnaryd, och i morgon, lördag, spelar de i Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden