Hallandsposten

Glest mellan skratten i Johnny English 3

- MATS JOHNSON

Regi: En kopiöst klantig agent som fångar bovar och räddar världen genom att vara kopiöst klantig. Byt ut ordet agent mot kommissari­e och du har de gamla Rosa pantern-filmerna med Peter Sellers, men nu handlar det om Johnny English som, spelad av Rowan Atkinson, är tio procent James Bond och nittio procent Mr Bean.

Johnny English strikes again (en på sätt och vis härligt lastgammal filmtitel) är den tredje och klart svagaste filmen i serien, men om man verkligen gillar Atkinson kan det vara värt ett biobesök även om det är glest mellan skratten.

EFTER EN CYBERATTAC­K riktad mot MI7 i London är alla brittiska hemliga agenter avslöjade. Ta in en gammal, en som slutat, beordrar nationens ständigt salongsber­usade premiärmin­ister (Emma Thompson gör rollen utan att behöva anstränga sig så värst mycket).

För English och den måttligt sluge kollegan Bough (Ben Miller) bär det sedan av till södra Frankrike i en bensinsluk­ande Aston Martin, som sett sina bästa dagar.

Upp dyker snabbt den ryska spionen och yrkesmörda­ren Ophella, spelad av Olga Kurylenko. Aningen lite kul eftersom hon hade kvinnliga huvudrolle­n i Bondfilmen Quantum of solace.

KOMEDI

JOHNNY ENGLISH STRIKES AGAIN

David Kerr Storbritan­nien/usa/frankrike, 2018 (88 min)

ANNARS ÄR DET som det är. Atkinson trillar ner i gropar och tappar byxorna.

I sketchen när English går undercover som servitör på en fransk lyxrestaur­ang och börjar prata engelska med fånig fransk accent blir lånen från Sellers/clouseau i tydligaste laget, men förhoppnin­gsvis handlar det om en hyllning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden