Hallandsposten

5 SNACKISAR INFÖR ELITSERIES­TARTEN

-

Tränarna

Det har skett en hel del förändring­ar på tränarfron­ten den här säsongen. Samtliga tre topplag, Hylte/halmstad, Engelholm och Örebro har nya tränare. Dick Runesson, som närmast kommer från Svedala, har ersatt Tony Westman i Hylte/ Halmstad och i Engelholm är det Falkenberg­s framgångsr­ike herrtränar­e Patrick Aparicio som tagit över efter guldmakare­n P-A Sääf. Jonas Svantesson har gjort precis som Aparicio och bytt herrlag mot damlag – Örkelljung­a mot Örebro.

Engelholm

Vad händer nu när P-A Sääf lämnat klubben? Fyra Sm-guld på lika många år talar sitt tydliga språk och nye Patrick Aparicio har en del att leva upp till. Som vanligt har mästarklub­ben en hel bunt unga talanger med stor utveckling­spotential och precis som tidigare år har man fyllt på med utländska stjärnor – Mary-kate Marshall och Sophie Carpentier – som brukar få dra ett tungt lass.

H/H favorittip­pat

Hylte/halmstad är inte bara favorittip­pat på herrsidan utan även på damsidan. I veckan presentera­des samtliga elitseriet­ränares tips och sex av elva tränare tror att H/H:S damer petar ner Engelholm från tronen. Övriga röster i guldtipset gavs till Engelholm, 3, samt Örebro och Sollentuna en var.

Damlandsla­get

Det händer mycket kring det svenska damlandsla­get med storstjärn­an Isabelle Haak i spetsen. En satsning mot OS 2024 har tagit fart och det finns många unga talanger i elitserien som har chans att haka på tåget. H/H:S nyförvärv Lilly Topic har fått chansen i Emkvalet, där Hedda Broberg, 16, från Södertelge varit truppens yngsta spelare.

Internatio­nell liga

Den svenska damligan lockar inte bara till sig spelare från USA och Kanada längre. I år finns det inslag från många olika länder – Portugal, Italien, Spanien, sslovenien, Tjeckien, Schweiz, Grekland, Island, Estland, Australien och Kuba. I Hylte/halmstad återfinns dessutom två spelare från Brasilien – Daniele Kovacs de Lima och Camila Silva.

 ??  ?? Isabelle Haak.
Isabelle Haak.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden