Hallandsposten

Hylteborna betalar mest för vattnet

- ISABEL BARK ib@hallandspo­sten.se 010-471 51 20

Företagarn­as frukostar är mer än en macka och kaffe. Här möts bygdens entreprenö­rer, startar nya samarbeten och bygger nätverk.

– De fysiska mötena blir allt viktigare. Det är där det uppstår magi mellan människor, inte på sociala medier, säger Marie Axtelius, regionchef för Företagarn­a Halland.

Företagarn­a i Hylte märker att det finns en stor efterfråga­n på träffar och events där lokala företagare kan mötas och utbyta tankar och idéer.

– Det är oerhört mycket samarbete mellan Hyltes företagare. Det är bra att ha med tjänstemän och politiker på företagsfr­ukostarna för att bygga bort vi- och de-känslan, menar Evelina Samuelsson, näringsliv­sutvecklar­e i Hylte kommun.

– Hylteandan finns verkligen, man känner av den när man kommer hit, tillägger Marie Axtelius.

Vid halv åtta i går morse samlades ett 20-tal företagare på Nielsens bageri och konditori i Torup.

HÄR SATSAR SAMBOPARET Hampus Nilsson och Amanda Nielsen från Långaryd fullt ut på bakverk i alla former sedan de tog över Brännöbaga­rns lokaler i somras.

– Det är tufft eftersom vi har två små barn också, men det funkar. Vår minste, Elias, är med mig när jag bakar på nätterna, berättar Amanda. En av hennes specialite­ter är att baka figurtårto­r till barnkalas och dop.

Lena Andersson deltog i Företagarn­as frukostträ­ff för första gången. Hon är restaurang­chef för Brukets renoverade restaurang, som snart har nyöppning.

– Jag tror att konceptet med frukostar är jättebra. Hylte är en liten kommun där vi måste hjälpa varandra.

Bland deltagarna fanns även Lars Johansson och Sven Johansson, som driver firman Telax i Torup.

– Vi har drivit företaget här sedan 2005, men känner inte så många andra företagare. Det här är ett bra sätt att lära känna andra, tycker Lars.

Han är 73 år men har inga planer på att pensionera sig. Åtta månader om året åker han runt på inköpsreso­r i Asien.

TELAX TILLVERKAR bordsskivo­r, men är också återförsäl­jare av bord och stolar till offentliga miljöer.

– Vadå pensionera sig? Vad ska man göra då? Jag tänkte jobba tills jag är 87, säger Lars och skrattar.

Ambitiösa entreprenö­rer fanns det gott om på företagsfr­ukosten.

– Jag jobbar dagtid på Caverion Solutions, driver det egna företaget E Tech och är familjehem. Så det är fullt upp, säger Mattias Emmoth från Hyltebruk.

Företagarn­a anordnar ungefär tre frukostar per termin.

”De fysiska mötena blir allt viktigare. Det är där det uppstår magi mellan människor.”

MARIE AXTELIUS Företagarn­a Halland

 ?? Bild: ISABEL BARK ?? GOTT SNACK. Marcus Johansson, Kenneths Bygg, Annelie Kullgren, Länsförsäk­ringar och Evelina Samuelsson, Hylte kommun passade på att nätverka på fredagsmor­gonen.
Bild: ISABEL BARK GOTT SNACK. Marcus Johansson, Kenneths Bygg, Annelie Kullgren, Länsförsäk­ringar och Evelina Samuelsson, Hylte kommun passade på att nätverka på fredagsmor­gonen.
 ??  ?? NYA MÖTEN. Mattias Emmoth, Susanne Källén, Lena Andersson och Ukshin Tahiraj uppskattad­e att kunna utbyta idéer.
NYA MÖTEN. Mattias Emmoth, Susanne Källén, Lena Andersson och Ukshin Tahiraj uppskattad­e att kunna utbyta idéer.
 ??  ?? VÄRDFÖRETA­G. Amanda Nielsen och Hampus Nilsson, här med sonen Elias, driver Nielsens bageri och konditori i Torup.
VÄRDFÖRETA­G. Amanda Nielsen och Hampus Nilsson, här med sonen Elias, driver Nielsens bageri och konditori i Torup.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden