Hallandsposten

Ll kliva fram i Drott

-

Karlskrona för sju år sedan. Och nu har hon flyttat till Halmstad, samtidigt som hon pendlar till Växjö där hon läser till civilekono­m.

UNDER FÖRSÄSONGE­N HAR också hon gjort sina första matcher i Drottröjan.

– Det tar ju lite tid att komma in i spelet, och vi jobbar mycket med att bli samspelta, men det känns som att det går bättre och bättre.

EN ANNAN SOM får en liknande roll till hösten är högersexan Emma Backmark. Sedan Anna Wibring lämnat för OV Helsingbor­g kommer Backmark i år få ta större ansvar.

– Ja, nu blir det ju jag och Amanda (Kullenberg) som delar på den positionen. Jag har inte tänkt så mycket på det förutom att se till att göra mitt bästa varje match, och hjälpa laget så mycket som möjligt, säger hon.

18-årige Backmark satsar fullt på handbollen, och har förutom träningarn­a med laget tre extrapass i veckan under skoltid på Sannarpsgy­mnasiet. Tränare på skolan är – precis som i Drott – Thomas Sivertsson. Sju pass i veckan tillsamman­s, du blir inte trött på honom?

– Nej, haha, det känns bra. Man kan jobba igenom saker ordentligt, och han har ju väldigt bra koll på vad jag kan och vad jag måste jobba mer med. Dessutom har vi fler tränare i skolan.

En av dem är tidigare Drottprofi­len * Nya spelare: Vilde Steinlund (m6) Karlskrona, Linnéa Back (mv) OV Helsingbor­g, Linnéa Holmberg (mv) Kroppskult­ur. * Lämnar: Christine Brorsson (mv) OV Helsingbor­g, Anna Wibring (h6) OV Helsingbor­g, Sally Sivertsson (m6) Kristianst­ad, Sara Olsson (m9) klubb ej klar. och kantspring­aren David Löfgren, som håller i specialträ­ningen för kantspelar­na.

– Han är väldigt bra att ha. Vi kör mycket teknik, och jag lär mig många olika kantskott av honom.

OCH I HELGEN får vi se om Emma fått utdelning av allt nötande – när Spårvägen kommer till Halmstad arena för premiärmat­ch i allsvenska­n.

– Det är två väldigt jämna lag som möts. Det blir tufft, och det kommer nog avgöras mycket på vilja, säger Backmark. * Fredag 28/9: Eskilstuna Guif – Bjurslätt/torslanda * Lördag 29/9: HK Drott – Spårvägens

HF

* Söndag 30/9: Tumba HBK – HK Aranäs, OV Helsingbor­g – Skånela * Tisdag 2/10: Tyresö – GT Söder * Onsdag 3/10: Eslövs IK – IF Hellton

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? och Anna Wibring lämnat.
Bild: ROGER LARSSON och Anna Wibring lämnat.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden