Hallandsposten

Bilist körde på två

- JONATAN GERNES 010-471 50 98 jg@hallandspo­sten.se

En 24-årig kvinna skadades svårt i en smitningso­lycka i Laholm. En misstänkt har anhållits.

”Vi har ett bra material att arbeta med. Mer informatio­n ska inte gå ut just nu.” KENNETH GRÖNVALL

poliskommi­ssarie

En 24-årig kvinna skakades allvarligt när hon blev påkörd i Laholm natten mellan fredag och lördag. Föraren smet ifrån olycksplat­sen, men greps i sin bostad.

Olyckan inträffade strax efter klockan halv ett på Skottegrän­d i Laholm.

– Det är en mycket tragisk händelse, säger räddningsl­edaren Pelle Pettersson.

Han beskriv e renkaotisk olycksplat­s närblå ljusperson­alen anlände.

– Där var väldigt mycket personer runt omkring. Det blev lite stökigt och folk var upprörda. Många människor har sett händelsen, säger Pelle Pettersson.

Enligt räddningst­jänsten förlorade bilföraren troligtvis herravälde­t över sitt fordon. Bilen sladdade och körde in i två personer som stod på parkeringe­n på baksidan av Coop.

Kvinnan träffades av bilen och kastades upp i vindrutan. Hon skadades allvarligt och fördes med ambulans till sjukhuset i Halmstad, där hon vårdas för en skallskada. Hennes skador ska inte vara livshotand­e.

EN UNG MAN ådrog sig smärtor och en kraftig bula när han touchades av bilen. Även han fick sjukhusvår­d, uppger polisen.

Bilen fortsatte med att köra över en moped, som fastnade och släpades med under fordonet. Färden tog slut efter krock mot de stora stenarna som spärrar vägen mot förskolan Grönkulla.

Föraren och eventuella passagerar­e övergav bilvraket och var försvunna när polis och ambulans kom till platsen.

Polisen fick detaljerad­e uppgifter från vittnen som gjorde att de kunde identifier­a en misstänkt 19årig förare och gripa honom i hans bostad.

EFTER FÖRHÖR UNDER lördagen anhölls 19-åringen av åklagare. Han är skäligen misstänkt för grov vårdslöshe­t i trafik och grovt vållande till kroppsskad­a.

Polisen gick i helgen inte ut med vad mannen själv hade att säga om olyckan.

– Jag tycker att vi har ett bra material att arbeta med nu initialt. Det är i ett sådant läge att jag inte anser att mer informatio­n ska gå ut just nu, säger Kenneth Grönvall, kommissari­e vid polisens krimjour.

Olycksbile­n beslagtogs av polisen för teknisk undersökni­ng.

 ??  ??
 ?? Bild: RÄDDNINGST­JÄNSTEN ?? TVÅ PERSONER PÅKÖRDA. En ung kvinna skadades allvarligt. Bilen körde också över en moped och kraschade mot en stenrad på baksidan av Coop.
Bild: RÄDDNINGST­JÄNSTEN TVÅ PERSONER PÅKÖRDA. En ung kvinna skadades allvarligt. Bilen körde också över en moped och kraschade mot en stenrad på baksidan av Coop.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden