Hallandsposten

Sent mål ödesdigert för HBK

- Jan-owe Wikström 010 471 51 61 • jow@hallandspo­sten.se

Norrby och Halmstads BK är ingen bra kombo. Än mindre HBK och Borås arena där laget ännu inte har vunnit sedan anläggning­en invigdes 2005. Så nånstans där uppe var slutscenar­iot nog skrivet i stjärnorna, att HBK skulle förlora och det i den 93:e övertidsmi­nuten. Det var ju ändå Borås arena...

Trots att det för dagen helgula gänget hade hämtat in 0–2 till 2–2 och gick för ett segermål mot Mohammed Ali Khans tröttkörda Norrby.

Och trots att Thomas Boakye och Gabriel Gudmundsso­n båda hade chans att avgöra i minut 88 när bollen två gånger räddades på mållinjen.

I stället kom käftsmälle­n fem minuter senare när Hbk:arna lyckades stapla misstag på varandra fram till ett blytungt 2–3-mål. Först när Andreas Bengtsson tappade bollen högt mot inhopparen Alen Krasnici. Sedan när Jesper Westerberg aldrig hann upp i press. Varpå Thomas Boakye sedan backade och backade och backade och hade gjort det ut från arenan om inte läktaren hade tagit emot när Richard Yarsuvat fick fri yta och sedan kunde servera Krasnici öppet mål.

– Vi måste stoppa Yarsuvats löpning redan vid mittlinjen. Nu blir vi alldeles för passiva, suckade Hbk-tränaren Igor Krulj tungt.

– Men vi ville verkligen ha tre poäng och hade Gabbe eller Boakye satt chansen tidigare skulle ju ingen ha sagt något, fortsatte han.

I bland är gränsen mellan mod och dumdristig­het – hårfin. Precis som hemma mot Gefle

FÖR CHANSEN ATT, om än tillfällig­t, passera AFC, ta över kvalplatse­n och sätta press på Eskilstuna­laget rök all världens väg.

Om det också var den allsvenska kvalplatse­n vet vi i kväll på Finnvedsva­llen om IFK Värnamo har lyckats ge HBK välbehövli­g hjälp mot AFC.

– Men det är fortfarand­e fem matcher och 15 poäng kvar att spela om. Så hur ont fotbollen än gör i dag ska vi fullfölja det, påpekade han.

Men då har man inte, som HBK, råd med att ge motståndar­na ett handicap på 2–0 i pausen.

– Vi sätter oss själva i skiten där eftersom vi hade bestämt att vi skulle hota på kanterna. I stället väljer vi centralt där det är tvärstopp och vi får farliga omställnin­gar emot oss, analyserad­e Hbk-tränaren.

Jodå, även om Norrbys båda mål kan sorteras in under drömmål så tillkom båda efter Hbkmisstag där hemmalaget i den första halvleken bjöds på öppna landskap mot förvirrade gäster som var överallt men ingenstans.

DÄRFÖR HADE JAG gärna sett ett dubbelbyte redan i paus för att väcka laget, men när det första kom var det på grund av att Johan Oremo fick känning i en baksida lår.

Det var egentligen bara Gabriel Gudmundsso­n som kändes som ett offensivt hot och signifikat­ivt var det också han som med sitt 1–2-mål tände gnistan när HBK sista halvtimmen forcerade ursinnigt för både kvittering­en som kom och segermålet som aldrig kom.

Alltför ursinnigt när Peter Larsson och nästan alla skickades upp på slutet. Och det som kunde ha blivit tre vunna poäng blev på tilläggsti­d i stället en förlorad som kan visa sig väldigt dyrbar när serien summeras i november.

För uppe i toppen seglar Falkenberg­s FF och Helsingbor­g i från och kan snart fira allsvenskt avancemang.

”Så nånstans där uppe var slutscenar­iot nog skrivet i stjärnorna, att HBK skulle förlora och det i matchminut 93. Det var ju ändå Borås arena...”

 ??  ??
 ?? Bild: JÖRGEN JARNBERGER/BILDBYRÅN ?? INTE NU IGEN. HBK:S lagkapten Peter Larsson och Tryggvi Hrafn Haraldsson tvingas konstatera ännu en match med tappade poäng i slutminute­rna. Och mot IFK Värnamo är Larsson avstängd.
Bild: JÖRGEN JARNBERGER/BILDBYRÅN INTE NU IGEN. HBK:S lagkapten Peter Larsson och Tryggvi Hrafn Haraldsson tvingas konstatera ännu en match med tappade poäng i slutminute­rna. Och mot IFK Värnamo är Larsson avstängd.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden