Hallandsposten

Loppis med puls och dragkamp

HALMSTAD: LAMPA MED RANDIGT SKEN GJORDE KARIN WIRÉNS DAG

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Nätauktion­er, cyberloppi­sar och annat modernt är säkert bra. Men de saknar en avgörande sak: närvaron. Pulsen och dragkampen som utspelar sig när två personer siktar in sig på samma sak samtidigt.

VISST FINNS DET konkurrens på nätet också, men utan möjlighet att titta konkurrent­erna i vitögat.

På Storloppis­en i Halmstad arena fanns det gott om ögonpar som spärrades upp när besökarna fick vittring på fynd av olika slag. Som när Karin Wirén från Skåne fick syn på lampan, den där som ger ett randigt sken. Just då var konkurrens­en obefintlig. Men när hon dessutom lyckades pruta ned den i pris syntes många lystna blickar från personerna som passerade förbi henne.

– Jag har sommarstug­a i Skummeslöv och har inte HP, men fick den ändå i torsdags och såg annonsen om loppisen. Jag kände att jag måste åka hit, beskriver hon bakgrunden till sitt fynd och utbrister:

– 35 spänn, det är som hittat. Det här är det roligaste som finns.

Storloppis­en arrangeras av Halmstads skivsamlar­förening. Föreningen ordnar årligen två stora skivmässor, medan loppisarna mer är arrangeman­g för att få ekonomi till huvudverks­amheten.

– DET ÄR RÄTT mycket jobb, alla säljare som hör av sig och vill vara med. I dag har vi ungefär 70 bord på plats och kön inför öppningen var längre än den varit tidigare. Utöver det förhandlar vi med arenan och hjälper föreningar som vi sälja saker här, berättar en av arrangörer­na, Matts Jernmark.

– Det här har gått och blivit Halmstads största loppis. Förra gången hade vi 700 besökare.

I mars nästa år arrangeras nästa skivmässa och i maj är det dags för en storloppis igen.

En lampa som ger ett randigt sken. Eller Tom Jones bästa låtar från en sejour i Las Vegas. Eller ännu bättre: ett bälte som håller byxorna på plats. På Storloppis­en finns det mesta.

BLAND BESÖKARNA SOM gjort verkliga fynd hittar vi Mikael Larsson från Falkenberg. Han fingrade länge på ett armébälte men slog till sist till och köpte det. tio kronor bytte ägare och direkt drog han upp skjortan och satte på sig det:

– Jag tittade noga, för det finns sådana här bälten som är rent smäck. Men inte det här.

Inte nog med det, byxorna stannade uppe.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? PRUTAT OCH KLART. Karin Wirén fick lampan som ger ett randigt sken efter att ha prutat ned den till 35 kronor.
Bild: JARI VÄLITALO PRUTAT OCH KLART. Karin Wirén fick lampan som ger ett randigt sken efter att ha prutat ned den till 35 kronor.
 ??  ?? RÄDDAD. Tio kronors insats räddade dagen för Mikael Larsson, som köpte ett armébälte.
RÄDDAD. Tio kronors insats räddade dagen för Mikael Larsson, som köpte ett armébälte.
 ??  ?? VÄRD MER. En amerikansk silverdoll­ar och flera andra mynt, värda mer än inköpspris­et, blev Robert Brodins loppisfynd.
VÄRD MER. En amerikansk silverdoll­ar och flera andra mynt, värda mer än inköpspris­et, blev Robert Brodins loppisfynd.
 ??  ?? MÅNGA KÖADE. Storloppis­en i arenan lockade storpublik – igen.
MÅNGA KÖADE. Storloppis­en i arenan lockade storpublik – igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden