Hallandsposten

Calvados satte smak på vinnare

- JONATAN GERNES

– Två matskedar calvados. Det är tricket, säger laholmaren Fia Jacobsson som vann förstapris för godast äppelpaj på höstmarkna­den i Laholm.

Det behöver knappast sägas att Fia tävlade i kategorin vuxen.

– Det är en äppelmarän­gpaj med calvados som sätter pricken över i:et. Det behövs bara till litet grand för att få rätt piff, sade den glada vinnaren.

Femåriga Alice Hjort från Ränneslöv segrade i barnklasse­n.

– Jag har lärt mig av mamma, sade Alice som älskar att baka.

Mästockabo­n Therese Norrmans paj premierade­s som mest kreativ.

– Det är en blandning av två favoriter. Äppelkaka och cheesecake. Jag provade det för första gången nu. Att baka är en jättestor hobby, sade hon.

PAJTÄVLING­EN VAR ETT populärt inslag på marknaden i lördags. 24 knallar och utställare deltog och såg till att det fanns något för alla smaker.

– Det är fler än tidigare år och gör marknaden lite större. Jag är glad att folk ställer upp när det händer något i Laholm och kommer ner till torget och butikerna, så att vi får visa upp oss, säger Liana Christense­n på Klädkammar’n, som håller i trådarna.

MARIT LUNDBERG från Göteborg var en av de mer långväga besökarna.

– Vi har stuga i Hemmeslöv och läste om det här i tidningen. Det är trevligt med lokala marknader, det har vi inte i Göteborg, sade hon.

I hennes kassar fanns nybakat bröd och chokladsås.

 ?? Bild: JONATAN GERNES ?? PAJTÄVLING. Marknadsbe­sökaren Anne-marie Köhler spanade nyfiket in den ljusa äppelpajen. Spetsad med calvados knep den förstapris­et.
Bild: JONATAN GERNES PAJTÄVLING. Marknadsbe­sökaren Anne-marie Köhler spanade nyfiket in den ljusa äppelpajen. Spetsad med calvados knep den förstapris­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden