Hallandsposten

Elviskväll­ar visar att musik är gemenskap

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Elviskväll­arna går in på sitt 16:e år, men fansen är lika trogna. – Årets tema handlar om gemenskap och att ingen ska känna sig utanför, säger Johan Bergström, ”Presley-dent” för arrangeman­get.

När biljettför­säljningen öppnade till årets Elviskväll­ar gick det i en rasande fart.

– Vi sålde 640 biljetter på en timme. Sedan har jag fortsatt att sälja biljetter via telefon på vardagskvä­llarna. Än finns det biljetter kvar, säger JOHAN BERGSTRÖM Johan Bergström, arrangör för Elviskväll­arna som i år bjuder in till fyra föreställn­ingar den 5–7 oktober.

En del material återanvänd­s från förra årets 15-årsjubileu­m, men artisterna har som vanligt kunnat anmäla vilka låtar de vill uppträda med.

TEMAT I ÅR har fått namn efter Elvis-låten ”Where no one stands alone”.

– Musik handlar om gemenskap och att ingen ska känna sig utanför, menar Johan Bergström.

Den nämnda låten har producerat­s i en nytappning där Lisa Marie Presleys sång har klippts ihop med hennes fars framträdan­de.

– Jag och Pia Andersson kommer att sjunga den duetten på Elviskväll­arna. Det blir också en duett med Roger Lindroth och Elin Weberg. De sjunger ”Don’t cry daddy” tillsamman­s.

Planeringe­n inför årets arrangeman­g drog i gång i augusti

”Hela föreställn­ingen bygger mycket på att det musikalisk­a är bra.”

och det sista genrepet hålls på torsdag.

TOTALT 13 PERSONER står på scen inklusive solister och orkester.

– Vi har en ny bastrombon­ist, Johan Vestman från Gislaveds storband. Hela föreställn­ingen bygger mycket på att det musikalisk­a är bra, säger Johan Bergström.

Genom åren har ryktet om Elviskväll­arna spridit sig utanför kommungrän­sen.

– I år har vi fått bokningar ända från Borlänge, Motala och Köpenhamn.

arrangör

 ??  ??
 ?? Bild: ISABEL BARK ?? SNART ÄR DET DAGS. Den ständige arrangören Johan Bergström kallas numera ”Presley-dent” av musikkolle­gerna. Nu till helgen, den 5–7 oktober, är det dags för årets föreställn­ingar.
Bild: ISABEL BARK SNART ÄR DET DAGS. Den ständige arrangören Johan Bergström kallas numera ”Presley-dent” av musikkolle­gerna. Nu till helgen, den 5–7 oktober, är det dags för årets föreställn­ingar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden